Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa organizează vineri, 20 septembrie 2019, începând cu ora 10.00, activitatea MERGI CU NOI, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității 2019.

Aproximativ 200 de elevi din clasele I – IV vor participa la concursuri de role, trotinete şi biciclete, sugerând ideea practicării mişcării şi sportului pentru creşterea calităţii vieţii. Manifestarea urmăreşte conştientizarea populaţiei oraşului în vederea formării unor atitudini pozitive faţă de un stil de viaţă sănătos prin adoptarea mobilităţii alternative (mersul pe jos şi mersul cu bicicleta).

Scopul acţiunii este creșterea gradului de responsabilitate în ceea ce privește protecția mediului înconjurător. Urmând deviza campaniei din acest an, „Mergi cu noi!”, cadrele didactice ale şcolii au informat elevii cu privire la alternative la mersul cu maşina, cum ar fi mersul pe bicicletă și mersul pe jos.

Activitatea face parte din proiectul educaţional PRIETENI CU NATURA, coordonat de consilierul educativ Cristina Ardeleanu şi de prof. Ileana Pomoja, directorul şcolii, fiind organizată de catedra de educaţie fizică (prof. Cosmin Buda, prof. Martin Moatăr), în colaborare cu învăţătorii claselor I-IV. Partener în organizare este Agenţia de Protecţia Mediului Caraş-Severin, reprezentată prin consilier mediu Adriana Telescu.