Trofeul Cerbul de Aur a plecat în Italia

Festivalul Cerbul de Aur s-a încheiat. Ediţia din acest an a fost una de aur despre un cerb de poveste. Cel puţin pentru câştigătorul marelui trofeu al festivalului, care a primit şi un premiu de 25 de mii de euro. La gala de premiere au mai fost decernate alte trei premii speciale – pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, Premiul Presei şi Premiul Publicului. Marele câştigător al ediţiei din acest an a Cerbului de Aur este Eliza G, aşa că trofeul a plecat în Italia.

În urma deciziei juriului, podiumul a fost ocupat de: locul 1 – Sara De Blue din Austria, locul 2 – Ralfs Eilands din Letonia, locul 3 – Monika Marija din Lituania. Tot sâmbătă seară, pe scena de la Braşov s-au acordat şi câteva premii speciale, între care şi cel pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, pe care Societăţile Române de Radio şi Televiziune l-au oferit australianului Alfie Arcuri. Florin Răduţă, din România, a primit Premiul Publicului acordat de Primăria Braşov, Syuzanna Melkonyan din Armenia a primit Premiul Presei acordat de Consiliul Judeţean Braşov.

Corina Chiriac a susţinut un recital pentru marcarea a 40 de ani de la primul show color de televiziune în România. Momentul a fost unul de aur la un cerb de poveste. Gala festivalului Cerbul de Aur s-a încheiat cu recitalul starului irlandez Ronan Keating. Artistul va rămâne atât în inimile publicului de sub Tâmpa dar şi în istoria Aeroportului Internaţional care se construieşte de mulţi ani la Ghimbav, în judeţul Braşov. Artistul a aterizat la propriu la Brașov cu un avion de mici dimensiuni și astfel, fără să ştie, este, oficial, primul pasager care aterizează pe pista Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Ultima seară a Festivalului Cerbul de Aur a fost dedicată folclorului. Radio România a fost coproducător artistic al acestui festival.

Cele mai citite

Related Articles