[AUDIO] Marius Cornici: “Nu sunt probleme majore privind începutul noului an şcolar 2019-2020”

Mai sunt aproape două săptămâni şi câteva zile până la începutul noului an școlar, iar demersurile pentru ca acesta să înceapă în condiții optime pentru toți elevii din Caraş-Severin sunt în toi.

Unitățile școlare din judeţ sunt pe ultima sută de metri și pregătesc sălile unde vor avea loc cursurile astfel încât elevii să beneficieze de condiții bune pentru a învăța. În Banatul de munte există 129 de unități de învățământ dintre acestea 27 nu au autorizația sanitară şi PSI, dar au plan de conformare şi trebuie să își obțină autorizațiile de funcționare.

Inspectorul general Marius Cornici, dă asigurări că şcoala va începe fără probleme, în data de 9 septembrie:

Marius Cornici

Chiar şi situaţia manualelor şcolare este uluitor de bună anul acesta, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că în dimineaţa zilei de 9 septembrie, fiecare elev va avea în ghiozdan, manualele necesare anului de studiu, chiar dacă unele şcoli nu au completat în aplicaţie, la timp, comanda în termenul prevăzut:

Marius Cornici

Singura problemă cu care se confruntă în acest moment Inspectoratul Şcolar Judeţean este paza unităţilor de învăţământ. prof. Marius Cornici spune că, impedimentul acesta ţine de gestionarea fiecărei primării şi de bugetele acestora:

Marius Cornici

Prefectul judeţui Caraş-Severin, Matei Lupu a declarat în şedinţa Colegiului Prefectural, că în ceea ce priveşte paza unităţilor de învăţământ, aceasta, în general în şcolile mari este rezolvată, iar în cele mici cum ar fi comunele se va face cu personalul propriu sau dacă va fi cazul, va asigura poliţia locală acest neajuns. În ceea ce priveşte microbuzele școlare, sunt 99 în Caraș-Severin dintre care 64 sunt înmatriculate la școli și 35 la UAT-uri. S-au făcut controale, iar până în data de 6 septembrie toate microbuzele scolare for fi verificate de poliţie.

Semestrul I va începe la 9 septembrie şi se va încheia în 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea va debuta în data de 13 ianuarie şi se va încheia la 12 iunie 2020, cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de săptămâni.

De același autor

Related Articles