Spitale mobile şi puncte de prim-ajutor, în zonele în care se va afla Papa

105

23 de spitale mobile şi puncte de prim-ajutor vor fi instalate în zonele în care se va afla Papa Francisc, începând de mâine.

Comitetul Interministerial pentru Securitate, a dat publicităţii un nou comunicat de presă în care are şi o serie de recomandări pentru populaţie. Între timp, alte măsuri au intrat deja astăzi în vigoare. În Bucureşti vor fi amplasate trei spitale mobile: la Catedrala Neamului două și unul la Catedrala Romanul-Catolică Sfântul Iosif.

În Miercurea Ciuc vor fi instalate 9 spitale mobile și puncte de prim ajutor. Patru astfel de spitale vor fi desfășurate și în Iași, în timp ce la Blaj voi exista 7 puncte de prim ajutor – anunță Comitetului Interministerial pentru Securitate.

În cele patru orașe din țară în care Papa Francisc va oficia slujbe religioase și se va întâlni cu pelerinii se vor afla echipaje de pompieri și paramedicii SMURD. Aceștia pot, şi ei, acorda sprijin și prim ajutor populației. Participanții la aceste activități sunt rugați să respecte recomandările de la fața locului.

Comitetul Interministerial sfătuiește populația să urmărească prognozele meteo și să aibă îmbrăcăminte adecvată, în funcție de situație. În cazul unor fenomene meteo extreme, oamenii sunt rugați să se îndepărteze de copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare sau să caute adăpost.

În capitală au intrat astăzi în vigoare două măsuri importante de securitate în așteptarea vizitei papale.

Astfel, 110 școli au cursurile suspendate; în plus, de astăzi autovehiculele nu mai pot fi parcate, staționate sau oprite pe străzile din zona în care se va afla Suveranul Pontif.

Papa Francisc se va afla în România în perioada 31 mai – 2 iunie.

Radio România Actualități a realizat un portal dedicat acestui eveniment.

Mai multe detalii despre vizita Papei Francisc în România se pot afla și de pe site-ul oficial al evenimentului: www.papalabucuresti.ro

Papa Francisc în România: agenda călătoriei apostolice din zilele 31 mai – 2 iunie 2019 (Program)

Sursă hartă: www.papalabucuresti.ro