În sfârșit, se votează bugetul Lugojului

24

După un blocaj aproape total timp de trei luni de zile, bugetul municipiului Lugoj va fi în sfârșit supus aprobării în ședința extraordinară, programată joi, 11 aprilie, de la ora 14.

Consiliul Local Municipal are pe ordinea de zi sunt două proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea se referă la aprobarea contractului de comodat pentru mașina de intervenție ce a fost cumpărată pentru Detașamentul de Pompieri. Cel mai important însă este legat de aprobarea bugetului local pe anul 2019. Întârzierea cu care s-a votat bugetul la nivel național a făcut ca trei luni de zile la Lugoj, ca și în alte unități administrative, să nu se poată demara nici o lucrare nouă.

Primarul Francisc Boldea a declarat că bugetul local este unul consistent, care se ridică la aproximativ 180 de milioane de lei. Sumele cele mai importante sunt repartizate spre investiții, însă și instituțiile care aparțin de Primărie vor primi și ele sume consistente: Casa de Cultură, aproximativ două milioane de lei, Poliția Locală trei milioane de lei, iar la Sere și Spații Verzi vor ajunge două milioane de lei.