Caraş-Severin – primul judeţ din ţară în care o delegaţie MADR explică fermierilor, pe îndelete, “Legea Muntelui”

Caraş-Severin în topul judeţelor montane din România.

O delegaţie a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se află până sâmbătă, 6 aprilie în judeţ, urmare vizitei ministrului Petre Daea la Târgul mare de primăvară de la Răcăşdia.

Membrii delegaţiei se deplasează în teren şi poartă discuţii cu agricultorii, crescătorii de animale şi reprezentanţii autorităţilor locale, interesaţi de promovarea produselor din zona montană specifice Legii muntelui şi programelor şi măsurilor aferente, precum şi de aflare a problemelor ridicate de fermieri.

Consilierul personal al ministrului Petre Daea, Tiberiu Ştef, prezent la Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin, a precizat pentru Radio Reşiţa că, este vorba despre programele de investiţii pentru finanţarea centrelor de colectare şi prelucrare a laptelui, a cărnii, ciupercilor, fructelor de pădure şi a plantelor medicinale, precum şi a lânii.

Întâlnirile cu fermierii au început în Caraş-Severin şi se vor desfăşura în toate cele 27 de judeţe cu specific montan din România, a mai spus Tiberiu Ştef.

Cele mai citite

Related Articles