Reabilitarea Funicularului din Reșița în scop turistic începe să prindă contur.

Proiectul este realizat de către arhitecta Oana Stănescu, care s-a născut în Reșița, însă, de peste 15 ani locuiește în New York, Statele Unite ale Americii!

“Am venit acasă, special pentru acest proiect, la invitația primarului, Ioan Popa, pentru a pune la punct anumite detalii legate de reabilitarea Funicularului.

În momentul de față nu putem dezvălui prea multe idei. Încercăm să identificăm care sunt intervențiile minime. Structura, spre surprinderea noastră este într-o stare foarte bună. Avem și o expertiză de la Universitatea Politehnică din Timișoara care atestă acest lucru. Alături de mine în acest proiect este și Bogdan Demetrescu de la D Proiect Timișoara.

Din punct de vedere industrial Funiclularul nu își mai poate face treaba. Fiind un punct de atracție și un reper al orașului, ne dorim să îl dezvoltăm pe ramura turistică,” a precizat arhitectul Oana Stănescu.

După reabilitare, pe structura funicularului vor fi montate mai multe atracții pentru turiști: tiroliană, bungee jumping, alei pietonale, piste de bicicletă, zone de recreere și tobogane, sunt doar câteva dintre ideile care se află momentan pe acest proiect.