[FOTO] Se deschide un nou şantier în Reşiţa. Ioan Popa a dat ordin de începere a lucrărilor

798

De săptămâna viitoare vor fi reluate lucrările la grădiniţa PP 7 din cartierul Moroasa, întrerupte în urmă cu 10 ani din lipsă de fonduri. Primarul Ioan Popa a dat ordin de începere a lucrărilor la această importantă investiţie finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării. Valoarea iniţială a investiţiei a fost de 10 milioane de lei, buget care va fi depăşit, spune edilul Ioan Popa.

„Am semnat contractul de finanţare încă de anul trecut. S-a licitat execuţia şi câştigătoare este o firmă din Reşiţa. Am semnat ordinul de începere a lucrărilor şi, probabil, de săptămâna viitoare se va intra pe lucrare. Şi aici am avut o problemă legată de manoperă. Iniţial era de două milioane de lei, dar va trebui să mai alocăm un milion de la bugetul local. Sper ca până la sfârşitul săptămânii, lucrarea să fie gata!”

Grădinița cu program prelungit va avea o bucătărie cu sală de mese, dormitoare și săli de activități.

De ani de zile, Primăria Reşiţa plăteşte o chirie lunară de 7 mii de euro pentru clădirea UCMR-ului care adăposteşte grădiniţa. După construcţia noii grădiniţe, proiectul presupune şi modernizarea zonei adiacente.