Aradul se înfrăţeşte cu Betleemul din Palestina

Municipiul Arad se va înfrăţi cu municipiul Betleem din Palestina. Acest lucru este prevăzut de un proiect al municipalităţii arădene, care începând de săptămâna aceasta este la transparenţă decizională. Aşadar, până în data de 18 martie 2019, la registratura Primăriei Municipiului Arad, persoanele interesate pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest proiect.

Iniţiativa de stabilire a unor relaţii de înfrăţire între Municipiul Arad şi un oraş din Palestina a fost formulată pentru prima oară cu prilejul vizitei la Arad a Excelenţei Sale, Domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, din 2017.
Între oraşele Arad şi Betleem există deja o punte de legătură, prin colaborarea dintre Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi” din Arad şi Academia de muzică din Betleem. Această colaborare se va materializa prin schimburi de elevi în lunile aprilie şi iunie 2019.
La nivel instituţional, reprezentanţii celor două oraşe, respectiv primarul Gheorghe Falcă şi primarul Anton Salman au purtat anul trecut o corespondenţă privind stabilirea relaţiilor de colaborare şi identificarea domeniilor de interes comun.

(Ada Botezan)

Cele mai citite

Related Articles