Sute de taximetrişti au protestat la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară

71

Sute de taximetrişti au protestat azi la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, nemulţumiţi de concurenţa platformelor online cu servicii de transport persoane.

La Timişoara, taximetriştii au traversat oraşul în coloană pentru a-şi exprima nemulţumirile, iar la Arad, Slatina, Târgu Mureş sau Braşov, unde nu sunt disponibile servicii alternative, s-au organizat acţiuni de susţinere a colegilor care se consideră dezavantajaţi, pentru a atrage atenţia asupra activităţilor ilegale de transport al persoanelor.

Protestul transportatorilor de persoane s-a încheiat în urmă cu foarte puţin timp, iar o delegaţie COTAR participă la o întâlnire la Ministerul de Finanţe, unde se caută soluţii pentru modificarea Legii Taximetriei.

Transportatorii au promis că vor relua protestele şi vor bloca oraşul la sfârşitul lunii, dacă nu se găseşte o rezolvare la problema aplicaţiilor de tip Uber. Practic, ei vor să se elimine din Legea taximetriei sintagma “în mod repetat”, care nu le permite polţiştilor rutieri să îi amendeze pe cei care efectuează transport de persoane contra cosţ dar fără licenţă. În pluş taximetriştii vor ca aceste platforme online de intermediere să fie autorizate ca dispecerate.

foto RRA