Asociația Prietenii Munților organizează începând de Joi, 3 ianuarie, tradiționala Tabără de schi în stațiunea Semenic.

La ora 14, în fața cabanei Prietenii Munților are loc prima întlnire din acest an. După această primă ședință cei mici vor fi repartizați pe grupe de lucru, de la începători la avansați, urmând a se desfășura prima sesiune de antrenamente, asistați cei 10 monitori de schi.

Anul acesta s-au inscris peste 100 de copii, din mai multe orașe ale țării, Timișoara, Lugoj, Arad, Brașov, insă majoritatea sunt reșițeni. O parte dintre copiii care au fost inițiați în tainele acestui sport, în tăbăra Prietenii Munților, au ajuns să-l practice la nivel de performață, cu rezultate notabile.

Tabăra funcționează după următorul program. Deșteptarea este la ora 7.30 iar de la ora 9 începe înviorarea pe schiuri. După încălzire se dă startul antrenamentelor până la ora 12.30. Urmează pauza de prânz și ce de al doilea antrenament între orele 15-17.30. După ce vor servi cina, prietenii munților organizează diverse activități de socializare pentru cei mici. Pe toată durata taberei, școlarii au accesul restricționat la telefoanele mobile.

Tabăra de schi se va încheia în 10 ianuarie, cu tradițonalul concurs intitulat Cupa Prietenii Munților.

Asociația Prietenii Munților a fost înfiinţată în septembrie 1977 şi a funcţionat pe lângă Uniunea Generală a Sindicatelor din România până în ianuarie 1991 când a dobândit personalitate juridică, ca organizaţie neguvernamentală. În proprietate asociației pe muntele Semenic este o cabană cu o capacitate de 60 locuri şi un teleschi pe pârtia „Special”(cea mai abruptă de pe Semenic, circa 30 grade), realizat în regie proprie în anul 1983, cu o lungime de 350 m.

Răzvan Todor