[FOTO] Elevi de la „Diaconovici-Tietz” în semifinala Concursului Internațional de Robotică organizat de MIT și NASA

432

Elevi ai Colegiului Național ”Diaconovici-Tietz” din Reșița sunt în SEMIFINALA Concursului Internațional de Robotică organizat de MIT și NASA – ZEROROBOTICS.

Un grup de 10 elevi din clasele a X-a B şi a XI-a B, coordonaţi de profesorul de informatică Cristian Ogăşan sunt în semifinala concursului Internaţional de Robotică organizat de MIT şi NASA.

Hardy Cvoica a stat de vorbă cu o parte din echipa reşiţeană şi a aflat detalii de la Dejan Bălean, George Cismaru şi Daniel Moica:

Prof. Viorica Gârtoi – directorul Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz”:

Zero Robotics este o competiție de programare pentru robotică, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites) la bordul stației spațiale internaționale (ISS). Competiția începe online pe situl http://zerorobotics.mit.edu unde echipele programează virtual SPHERES, pentru a rezolva o provocare de etapă. După mai multe faze ale competiției virtuale, într-un mediu de simulare care imită realul SPHERES, finaliștii sunt selectați pentru a se deplasa la MIT în Boston și vor concura într-un campionat live la bordul ISS. Un astronaut va conduce concursul de campionat, în microgravitație, într-o emisiune live!

La începutul competiției s-au înscris peste 180 de echipe din țări de pe trei continente. Elevii Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa au depășit deja două etape de calificare (în primele 57 de echipe) și s-au calificat pe locul al doilea în semifinalele competiției, fiind într-o alianță competițională cu o echipă din România de la Colegiul de Informatică din Piatra Neamț și o echipă din San Jose, Statele Unite.

Echipa de concurs din Reşiţa, coordonată de prof. Cristian Ogăşan este formată din elevii: Toth Cristian, Bociu Phillip, Moica Daniel, Stuparu Daniel, Bălean Dejan, Borca Julia, Suflea Marius, Cismaru George și Koczi Eduard. (Hardy Cvoica)

Alin Datcu
După 20 de ani (ca în romanul lui Dumas) de când am intrat pentru prima oară într-o cabină de emisie, radio-ul încă mă fascinează şi-l redescopăr în fiecare zi. Acest fapt mă încântă cu atât mai mult cu cât ştiu că o fac alături de voi, ascultătorii noştri. Vă aştept în fiecare zi de la 12:00 la 17:00 să luăm Pulsul Zilei!