Ziua Mondială a Diabetului celebrată la Centrul Medical “Cristian Şerban” din Buziaş

568

Ziua Mondială a Diabetului, celebrată în fiecare an, în data de 14 noiembrie, a fost marcată astăzi şi de copiii şi tinerii cu diabet zaharat şi hemofilie de la Centrul Medical “Cristian Şerban” din Buziaş. Conducerea spitalului, împreună cu angajaţii, le-au pregătit celor mici o serie de activităţi şi jocuri prin care au reuşit să celebreze această zi cu zâmbetul pe buze.

Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie medicală specifică şi Recuperare pentru copii şi tineri “CRISTIAN ŞERBAN” din Buziaş, este unicul centru de acet gen din România ţi Europa de Est. De 19 ani copiii şi tinerii diagnosticaţi cu diabet zaharat şi hemofilie, beneficiază de tratament şi condiţii de spitalizare la standarde europene.

Centrul are o capacitate de 50 de locuri şi este încadrat cu o echipă terapeutică experimentată, complexă, compusă din medici specialişti de diabet, nutriţie şi boli metabolice, pediatri, hematolog, nutriţionist, psiholog, educatori, kinetoterapeut, fizioterapeut şi asistenţi medicali calificaţi.

Radio România Reşiţa a fost alături de copiii din Centrul Medical “Cristian Şerban” din Buziaş prin intermediul campaniei umanitare “Muzică pentru viaţă”, ce a avut loc în luna decembrie a anului 2017.

Casandra Butean