[VIDEO] Dosar penal pentru şicanare în trafic deschis de poliţiştii din Caransebeş

5151

Pe lângă accidentele de la sfârşit de săptămână din Caraş Severin, poliţiştii au avut de-a face şi cu şicanări în trafic.

Conform oamenilor legii, în cursul zilei de sămbătă, 20 octombrie 2018, printr-un apel la 112, un şofer a anunţat că în timp ce se afla în trafic, pe DN6, între localităţile Jupa şi Constantin Daicoviciu, a fost şicanat în trafic de conducătorii auto a două autoturisme.

Acesta a oprit autovehiculul, însă unul dintre pasagerii maşinilor care l-au şicanat a lovit cu piciorul în geamul portierei din faţă precum şi în cea din spate a autoturismului său, provocându-i avarii.

 

“Participanţii au fost audiaţi cu privire la cele întâmplate, iar partea vătămată a depus plângere scrisă pentru distrugere. Cercetările continuă faţă de autor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 alin (1) din Codul Penal”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliţie Caraş Severin

De asemenea, poliţiştii rutieri s-au sesizat din oficiu cu privire la încălcările legislaţiei rutiere, urmând să aplice sancţiunile contravenţionale şi măsurile complementare, potrivit legii.

Legea prevede că șoferii agresivi sunt sancționaţi cu 6 până la 8 puncte amendă şi chiar suspendarea permisului pentru o perioadă de 60 de zile. Totodată, aceștia pot primi și o amendă iar valoarea unui punct-amendă a ajuns la 190 de lei, de la 1 ianuarie 2018.

sursa video facebook

Valentina Adam