Un cetăţean sârb, urmărit internaţional, a fost depistat la frontiera Porţile de Fier 1

39
Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Portile de Fier I au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean sârb, urmărit internaţional, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

Ieri în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul sârb M.A. în vârstă de 29 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat european de arestare, alertă introdusă de autorităţile italiene în data de 14.03.2018. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 3 ani pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

Bărbatul în cauză a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Informează Inspector principal de poliţie, Nicola Petre-Ionuţ