[FOTO] Din 100 de ani de România Mare, 90 de ani i-ai trăit cu Radio România și 22 cu Radio România Reșița, un prieten fidel

174

La mulţi ani Radio România Reșița: 22 de ani!

Povestea merge mai departe… Au trecut  22 de ani de la primul semnal în eter.

Radio Reşiţa a luat fiinţă în toamna anului 1995, la iniţiativa unor tineri entuziaşti şi a omului de radio Doru Dinu Glăvan, pe atunci reporter al Societăţii Române de Radiodifuziune. A urmat o perioadă de muncă şi emoţii până când s-a auzit în eter prima voce, în luna iunie a anului 1996, iar în 8 august același an, Radio Reşiţa a fost statuat ca post public local. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea să devină “Sunetul Banatului Montan”. Pe atunci frecvenţa era 102,5 FM, după care în decembrie 2000 a fost schimbată în 105,6 FM. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titulului de post public regional.

De 6 ani împreună cu echipa radioului reșițean am rămas 24 de ore din 24 alături de voi, iar frecvențele 105,6 FM, 91,9FM și 92,8 FM înseamnă acasă pentru fiecare dintre voi, indiferent că vă aflați în țară sau străinătate.Am dat rând pe  rând un suflu nou, mai dinamic și adaptat cerințelor ascultătorilor de azi. În plus, am ținut pasul cu tehnologia și ne-am extins adudio și video  și în  on-line și suntem prezenți în  rețelele de socializare.

Radioul este locul unde ne-am trăit, ne  trăim şi sperăm să mai trăim o altă viaţă a vieţii noastre.

„Mai mult decât tehnologie, avem nevoie de umanitate. Mai mult decât inteligenţă, avem nevoie de bunăvoinţă şi tandreţe. Fără acestea, viaţa devine potrivnică şi atunci totul e pierdut. Avioanele şi radioul ne-au adus mai aproape”, spunea Charlie Chaplin.

Vă mulțumesc, prieteni!

La mulți ani împreună cu Radio România Reșița!

Laura Sgaverdea