În Caraş-Severin o singură instituţie de învăţământ a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu

Un singur obiectiv având destinaţia de unitate de învăţământ, din Caraş-Severin, a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, spune lt.col. Simona Dumitrache, adjunct şef al Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”:

Simona Dumitrache a mai subliniat că, avizele de securitate la incendiu dau dreptul de începere a lucrărilor de modernizare sau de execuţie, nicidecum dreptul de punere în funcţiune a unităţii de învăţământ.

În ultimii trei ani, un singur obiectiv având destinaţia de unitate de învăţământ a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, a precizat pentru Radio Reşiţa lt.col. Simona Dumitrache, adjunct şef al Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ al judeţului Caraş-Severin, în cadrul unei informări de presă având ca temă autorizarea privind securitatea la şcolile din judeţ.

Oficialii ISU au ţinut să felicite Grupul Şcolar „Mathias Hammer“ din Anina ca singură şcoală care a reuşit autorizarea spaţiilor de învăţământ. Simona Dumitrache a asigurat că s-au făcut demersuri pentru sprijinirea tuturor obiectivelor care necesită autorizare pe această linie, iar instituţiilor de învăţământ li s-a acordat o atenţie deosebită. Au fost întocmite informări, instruiri, întruniri cu directorii şcolilor neautorizate şi cu primarii localităţilor unde acestea funcţionează, a mai subliniat aceasta. (Hardy Cvoica)