DSP nu are voie să furnizeze vaccin antiviperin firmelor din judeţ sau persoanelor fizice!

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin nu are voie să furnizeze vaccin antiviperin firmelor din judeţ sau persoanelor fizice! Deşi au existat nenumărate cereri din partea unor societăţi, DSP Caraş-Severin nu a putut onora aceste solicitări, au explicat reprezentanţii acestei instituţii, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Direcţia de Sănătate Publică are voie să achiziţioneze vaccin antiviperin doar pentru spitalele care au compartimente pentru urgenţe, atrage atenţia purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Am primit şi noi adrese din partea unor firme de construcţii sau de instalaţii electrice care îşi desfăşoară activitatea ca să zic aşa, în zone mai sălbatice în care există vipere. La un moment dat ne-au solicitat să trimitem acest vaccin undeva în Valea Almăjului dar vă daţi seama că nu am putut face acest lucru. Trebuie să precizăm că DSP Caraş-Severin nu mai achiziţionează propriile doze de vaccin pentru că nu rentează, acest vaccin este foarte scump si expiră repede, dar vă daţi seama că noi avem grijă ca toate spitalele din judeţ să primească macar 1-2 doze şi aici ma refer la spitalele care au unităţi de urgenţe, doar acolo poate fi administrat acest vaccin şi doar de personalul medical, aceste reguli trebuie respectate pentru a nu pune, în pericol, viaţa cetăţeanului muşcat de viperă. În plus cei care se confruntă cu această problemă trebuie să sune rapid la 112 şi în zonele greu accesibile vine elicopterul fără nicio problemă”, dă asigurări purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

La ora actuală în Caraş-Severin există 18 doze de vaccin antiviperin care au fost împărţite spitalelor din judeţ.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles