[FOTO] În această seară invitata emisiunii Boema, de la ora 22:15,este Doamna Maia Morgenstern!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor, în Anul Centenarului Marii Uniri, aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară invitata emisiunii Boema, de la ora 22:15, este Doamna Maia Morgenstern!

O întâlnire de suflet cu un om special,Maia Morgenstern care, când cu lacrima, când cu râsul a ridicat săli în picioare a zugrăvit în sufletul uman revelații despre care nu era conștient nici unul dintre spectatorii săi. Este un Om puternic, fragil și cucernic, este o doamnă care deși e conștientă de valoarea sa, poartă aristocrația firescului cu o modestie greu de egalat.

O sărbătorim împreună, deoarece s-a născut pe 1 mai 1962. Face parte din constelația marilor actori români și internaționali. Pe numele său Maia Emilia Ninel Morgenstern, a scris file memorabile în istoria teatrală și cinematografică. Aniversata noastră provine dintr-o erudită familie evreiască și a studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în anul 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”. Este inimosul manager al Teatrului Evreiesc de Stat din București.

Doamna Maia este cunoscută publicului internațional și român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni și Patimile lui Hristos, unde pentru rolul în rolul Mariei, mama lui Iisus, a fost la un pas de Oscar.

Rolul Medeei din Trilogia antică, regizată de Andrei Șerban, îi aduce primele distincții teatrale naționale , Premiul „Lucia Sturdza Bulandra” și Uniter. În 1993 e declarată Cea mai bună actriță a anului pentru rolul din Ghetto, pe scena Teatrului Național. Un nou premiu Uniter în anul 1995 pentru Lola Blau din Îngerul albastru. Și pentru filmele sale a fost distinsă cu numeroase premii ale Uniunii Cineaștilor din România.
Coproducțiile cinematografice în care joacă sunt recompensate la mari festivaluri precum Cannes – în 1992 pentru Balanța și 1995 pentru Privirea lui Ulise, A șaptea încăpere , la Veneția, 1996 și Băieții Wittman , la Moscova, în 1997.

Din anul 2010 este numită ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles