Cărăşenii au cheltuit mai mult decât şi-au propus pentru sărbătorile pascale de anul acesta

Forfotă mare încă de la primele ore ale dimineţii din Joia Mare în pieţele din Reşiţa.

Periplul cumpărătorilor a început în hala de carne şi de sacrificare a mieilor, a continuat în cea de brânzeturi şi lactate şi s-a încheiat la tarabele cu legume proaspete şi fructe de sezon.

Bărbaţii însă au fost cei mai harnici pentru că au fost şi cei mai mulţi prin pieţe, femeile au rămas acasă să înceapă cu pregătirile pentru masa de sărbătoare.

În piață am cumpărat caș, urdă, verdețuri, mielul din păcate e cam scump anul ăsta. 50 de lei kilogramul tăiat mi se pare foarte mult. Dacă găsesc undeva la 40 de lei kilogramul, cu drag cumpăr, dar la 50 de lei e cam prea mult. Pentru Paști am luat de toate. Anul acesta pentru sărbătorile pascale am alocat 1.500 de lei. Lista de cumpărături a fost făcută mai de mult, dar cu plus minus acolo un 10 – 20 la sută am depăşit“, a precizat un cumpărător venit tocmai din satul Tirol la piaţă în Reşiţa.

Am venit să văd prețul la miel, dar pentru mine unul la pensia mea, nu mă pot apropia. Am pregătit câteceva în limita portofelului. Până în prezent am cheltuit 100 de lei, dar asta momentan pentru o supă, o rățușcă acolo; ne limităm cât se poate“, a subliniat un pensionar din oraş.

Doamne ajută, anul ăsta sunt și cumpărători și vânzători, s-au înmulțit față de Paștele catolic. Kilogramul de carne de miel este tot cu 50 de lei, nu putem lăsa mai jos la preț, vineri ar putea fi chiar mai scump pentru că numai două zile putem vinde. 25 e în viu şi tăiat e dublu; avem costuri de sacrificare, de transport, dar dăm și pe bucăți cum dorește clientul: jumătate, un sfert, cât îl ține buzunarul. În general oamenii cumpăra carne de miel între 3 şi 5 kg“, a declarat un crescător de ovine din Goruia.

Păstrăm tradiția și respectăm sărbătorile. Mie îmi place ciorbița de miel, friptura de miel. În piaţă am mai cumpărat brânză, lapte, multe verdețuri: salată, ceapă verde şi alte trufandale. Preţurile mi se par accesibile pentru că oamenii ăștia muncesc şi trebuie şi ei să trăiască“, a spus o gospodină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles