Un singur formular la Fisc pentru toate veniturile

Persoanele fizice care realizează venituri din alte surse decât salariul vor depune un singur formular la Fisc, indiferent de natura veniturilor realizate, conform unor propuneri ale Ministerului de Finanțe care urmează să fie adoptate prin Ordonanță de Urgență până la jumătatea acestei luni.

Termenul de depunere este 15 iulie, anul acesta, și 31 martie începând de anul viitor, când declarația privind veniturile realizate va putea fi depusă exclusiv online, prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual. Pentru 2018, autoritățile analizează posibilitatea introducerii unui sistem de bonificații pentru cei care achită anticipat obligațiile fiscale.
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat că prin introducerea formularului unic contribuabilii vor face economii de timp și de bani.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Ministerului Finanțelor, contribuțiile de asigurări sociale ar putea fi reținute la sursă în cazul drepturilor de autor, iar pentru veniturile din drepturi de proprietate se analizează posibilitatea exceptării de la plata contribuțiilor sociale de sănătate în cazul mai multor categorii de persoane printre care: pensionarii sau copiii până la vârsta de 18 ani. (RRR)

Cele mai citite

Related Articles