Școlile, controlate de Prefect

134

Scopul acestor verificări este de a identifica şi remedia eventualele probleme existente. Avem în vedere partea didactică, de dotări necesare pentru procesul de şcolarizare, prin reprezentanţii Inspectoratului şcolar Judeţean, dar mai ales condiţiile de igienă şi din sălile de clasă, grupuri sanitare ori spaţii pentru programele de tip lapte şi corn.

Prefectul Judeţului Arad, Florentina Horgea, împreună cu doamna Anca Stoenescu, Inspector şcolar general adjuncţ au verificat astăzi stadiul pregătirilor pentru noul an şcolar din unele unităţi de învăţământ din Judeţul Arad. Activitatea de control s-a desfăşurat la Colegiul ‘Mihai Viteazu’ din Ineu, Liceul Tehnologic ‘Sava Brancovici’ Ineu şi la Liceul Tehnologic ‘Ion Creangă’ din Curtici.

Pe parcursul acestei săptămâni, echipe mixte formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Arad, Inspectoratului şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică efectuează controale în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ şi municipiu, cu scopul de a verifica ce condiţii oferă acestea elevilor şi profesorilor la începutul anului şcolar.

”Scopul acestor verificări este de a identifica şi remedia eventualele probleme existente. Avem în vedere partea didactică, de dotări necesare pentru procesul de şcolarizare, prin reprezentanţii Inspectoratului şcolar Judeţean, dar mai ales condiţiile de igienă şi din sălile de clasă, grupuri sanitare ori spaţii pentru programele de tip lapte şi corn. De asemenea urmărim şi finalizarea oricăror lucrări de construcţie sau reabilitare până la începerea anului şcolar, precum şi asigurarea pentru întregul sezon rece a combustibilului necesar încălzirii clădirilor. Nu în ultimul rând se verifică dacă există fonduri suficiente din partea primăriilor pentru reparaţii sau dotări, precum şi modul cum este asigurată paza şcolii pe perioada cursurilor. Mă bucur că la şcolile unde am fost nu există mari probleme ce nu pot fi rezolvate până la începerea anului şcolar. Sper ca situaţia să fie cel puţin la fel de bună în cele mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, prin concursul tuturor celor responsabili pentru ca şcolile să-i poată primi pe elevi şi profesori în cele mai bune condiţii”, a declarat Prefectul Judeţului Arad, Florentina Horgea.

Conform Ordinul Prefectului privind activitatea de verificare a şcolilor, echipele de control vor fi însoţite şi de reprezentanţi ai unităţilor administrativ teritoriale, ai şcolilor şi ai posturilor de poliţie din localităţile unde se află unităţile de învăţământ controlate,scrie Agerpres.

sursa foto:Prefectura Arad