Donație pentru Centrul de Plasament ”Casa Noastră” din Zăgujeni

139

Centrul de Plasament „Casa Noastră” Zăgujeni a primit vizita Fundației Parohiei Catolice „Sfântul Mihail” din Altenstad, Bavaria, care a donat copiilor un microbuz Fiat Ducato cu 9 locuri. Darul adus de cei 6 reprezentanți ai organizației germane i-a încântat pe copiii care beneficiază de serviciile centrului, având în vedere că vechiul mijloc de transport are o vechime de peste 20 de ani.

Delegatia germană a fost formată din Helga Lang, Rudolf Otto Lang, Mathias Unsin, Anton Stuhle, Michael Kogel si Hermann Hartmann. „Gândurile noastre se îndreaptă spre prietenii și copiii noștri din România, mai ales la cei din Centrul de la Zăgujeni. Venim cu drag în acest loc de fiecare dată și sperăm ca darul nostru să vă aducă încă un motiv de bucurie”, le-a transmis Helga Lang, copiilor.

La întâlnire a fost prezentă și Ana Vasile, directorul DGASPC Caras-Severin, care, în numele copiilor, a multumit fundatiei germane pentru gest. „Fundația Parohiei Sfântul Mihail este alături de noi din 1990, și ne-a sprijinit constant. Vechiul microbuz a fost dăruit tot de dânșii, ca urmare a atașamentului pe care l-au dezvoltat față de copii, în timpul vizitelor în România. Le mulțumim pe această cale pentru acest gest inimos. Noul microbuz este de un real folos în deplasările copiilor”, a declarat Ana Vasile.

Fundația Parohiei „Sfântul Mihail” din Altenstad vizitează anual Centrul „Casa Noastră” din Zăgujeni. Membrii fundației petrec timp cu copiii, le dăruiesc pachete cu dulciuri, iar ocazional sponsorizează excursii pentru cei mici, ultima deplasare fiind în 2016, la Orșova.

În acest moment Centrul „Casa Noastră” din Zăgujeni are în grijă 70 de copii.