Mica patrulă Riki Priki cu fapte mari pentru marea Reciclare

106

Patrula de Reciclare a Grădiniţei Riki Priki din Reşiţa a început serios curăţenia de primăvară. Au mobilizat părinţii, bunicii, vecinii în colectarea deşeurilor electronice şi electrocasnice mari şi mici, adunând cantităţi destul de mari de baterii, becuri şi aparatură electronică veche sau stricată.

Au început lupta împotriva poluării învăţând ceea ce înseamnă să fii responsabil cu darurile pe care ni le oferă natura. Au studiat ghidul agentului de patrulă, au împărţit flayere pentru a informa populaţia. Fiecare juniorii a fost recompensat cu insignă, rucsac, broşuri educative, semn de carte. Mici agenţi au înţeles că toate aceste deşeuri au un loc special în trebuie aruncate, explicând acestea şi celor din jurul lor, deoarece ele nu îşi au locul în natură, fiind dăunătoare pentru mediul înconjurător şi pentru oameni.

Patrula de reciclare, în anul III de misiune

,,Eu am adunat toate bateriile şi becurile stricate. Nu este voie să le aruncăm la gunoi. Dacă vine o pisică la gunoi şi înghite becul spart…..se îmbolnăvește”, explică plin de zel, Ştefan de la Grupa Mică, un membru foarte harnic al patrulei de Reciclare.

,,Acesta este cea de-a treia ediţie a Patrulei de Reciclare pentru noi. Suntem foarte mândrii de rezultatele micilor agenţi şi suporterii lor, munca lor fiind apreciată şi recompensată la ediţiile anterioare, la nivel judeţean primind premiul pentru cea mai mare cantitate de baterii adunată :2014-2015, premiul -un aparat foto canon, 2015-2016-premiul un monitor în valoare de 150 euro. Ne luptăm cu sârguinţă să adunăm o cantitate mare de DEEE, să câştigăm şi anul acesta un premiu”, a spus prof. Anca Bejenariu, coordonatorul patrulei de reciclare a Grădiniţei P.P. Riki Priki Reşiţa.