Prima furtună cu grindină în Banat

Cod galben de fenomene meteo periculoase în județul Timiș. Participanții la trafic au fost luați prin surprindere. Astăzi a avut loc o furtună cu tunete şi fulgere, ploaie torenţială, grindină, iar maşinile au fost trase pe dreapta. S-a întâmplat la intrarea în Timișoara dinspre Lugoj, unde natura s-a dezlănțuit și șoferii s-au oprit, din cauza grindinei căzute și a vizibilității reduse. O altă zonă afectată a fost sensul giratoriu spre aeroport unde apa băltea pe carosabil.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip „nowcasting”, pe termen scurt atenţionând că se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce poate lua temporar aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici şi cantităţi mai însemnate de apă.

Zona vizată cuprinde o bună parte din judeţul Timiş, cu localităţile Ciacova, Deta, Gătaia, Banloc, Birda, Cenei, Denta, Foeni, Ghilad, Giera, Giulvăz, Jamu Mare, Jebel, Livezile, Moraviţa, Otelec, Pădureni, Parţa, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Uivar, Voiteg.

sursa foto:pressalert.ro