Cruzime fără margini în Târgu Jiu. Un cal a fost bătut pentru că nu a reuşit să tragă o dală de beton de 5 tone

189

Caz revoltător la Târgu Jiu. Un bărbat şi-a chinuit calul până când vecinii au chemat poliţia. Omul a vrut să-i arate unui văr cât de puternic este animalul şi l-a pus să tragă o dală de beton de 5 tone. Pentru că era foarte grea şi nu a reuşit, stăpânul l-a bătut crunt.

Cei doi bărbaţi au supus calul la chinuri inimaginabile. Vecinii sunt cei care au sunat la poliţie. Stăpânul animalului recunoaşte cu o seninătate înfiorătoare că a bătut animalul fără milă.

Dialog cu Mihai Stângaciu, proprietarul calului:

– De ce ai dat în cal?

– De plăcere, că nu a vrut să meargă, dă-l dracu.

– Știi că nu ai voie?

– Știu, sărutmâinile, și îmi cer mii de scuze, nu o să se mai întâmple, altceva nu pot să mai vă spun?

– Cu ce l-ai bătut?

– Cu un bici.

Poliţiştii şi inspectorii sanitar-veterinari l-au amendat pe bărbat cu câte o mie de lei. Poliţiştii locali se asigură acum că situaţia nu se va mai repeta.

„Pentru ca situaţia să nu degenereze, a fost trimis şi un echipaj mixt format din doi agenți ai serviciului ordine publică şi Poliţia municipiului Târgu Jiu”, a declarat Alexandra Petrița, purtător de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Acum, un medic veterinar tratează animalul şi îl va supraveghea în următoarele cinci zile.

„Prezenta multiple plăgi prin tăiere, prin rupere. S-au rupt harnașamentele de pe el și a ajuns într-un gard de sârmă ghimpată”, a explicat Tiberiu Trancă, medic veterinar.

Între timp a apărut o dispută între Direcţia Sanitar Veterinară şi ONG-urile pentru protecţia animalelor, deoarece calul a rămas tot în proprietatea celui care l-a bătut.

„Legea de protecţie a animalelor spune foarte clar că producerea de suferinţe psihice şi fizice asupra animalelor constituie infracţiune şi se pedepseşte pe lângă amendă şi închisoare cu confiscarea animalelor. Nu are ce să mai caute acolo acel cal”, spune Kuki Bărbuceanu, reprezentant Vier Pfoten.

„Proprietarul și-a recunoscut vina. Deja a plătit manopera pentru tratamentul efectuat. În situația aceasta animalulul va rămâne la proprietar, pentru că acesta chiar şi-a dorit să aibă grijă de cal şi să-l întreţină în continuare”, a argumentat Nicolae Călescu, director la DSV Gorj.

Deşi bărbatul a fost sancţionat, reprezenzanţii DSV nu se aşteaptă ca acesta să îşi plătească amenda. Spun că de la începutul acestui an au aplicat amenzi de peste o sută de mii de lei, dar nu au încasat nici jumătate.

Sursa: digi24.ro