La Ambasada Franţei, în Bucureşti, este deschisă o carte de condoleanţe, în care a semnat ieri şi preşedintele Klaus Iohannis. Premierul Dacian Cioloş, aflat în Mongolia, a transmis condoleanţe, pe Facebook, în limbile română şi franceză.

Şi Societatea Română de Radiodifuziune condamnă atacul terorist din Franţa, într-un mesaj postat în registrul de condoleanţe, deschis on-line pe Ambasada Franţei, şi semnat de preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu. Acesta îşi exprimă solidaritatea faţă de poporul francez şi faţă de apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa în acest atac barbar.

” Întreaga Societate Română de Radiodifuziune a fost şocată de atacul terorist de la Nisa, din 14 iulie. Noi condamnăm cu fermitate, acest act odios, care ne-a revoltat şi ne-a întristat în acelaşi timp. Şi de această dată, suntem solidari cu poporul francez şi le transmitem sincere condoleanţe familiilor care şi-au pierdut persoanele dragi în acest atac barbar”, a scris în cartea de condoleanţe, Ovidiu Miculescu.

Cartea de condoleanţe va fi la dispoziţia publicului în zilele următoare între orele 9:00 şi 20:00. Mesajele pot fi trimise şi online, pe adresa de e-mail specificată pe pagina de internet a instituţiei.

Drapelele franceze de pe teritoriul României sunt în bernă şi au fost luate măsuri de securitate consolidate în jurul tuturor instituţiilor oficiale franceze în România. Franţa va ţine trei zile de doliu naţional în memoria victimelor atacului de la Nisa.În urma unei întrevederi de urgenţă la Paris, premierul francez, Manuel Valls a declarat că Franţa a fost lovită „în suflet” prin atacul care a avut loc de ziua naţională.

Daiana Roşca