Temperaturile rămân mai mari decât media perioadei

Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare maxima termică va fi de 24°C.

În privința ploilor, acestea vor cădea cel mai probabil la jumătatea lunii, după care finalul de octombrie va fi din nou sărac în precipitații.

Pe parcursul lunii octombrie valorile termice vor rămâne mai ridicate în deosebi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea sudică a Moldovei. Pe parcursul săptămânii viitoare, tendința este ca valorile să scadă ușor și treptat, însă acestea abia acum se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Maximele termice în prima săptămână din octombrie vor fi în general cuprinse între 18 și 20 și 4°C, precipitațiile deocamdată, în primele două săptămâni din luna octombrie, se lasă așteptate.

Va fi un interval destul de scurt de ploi după data de 4 octombrie, în special în regiunile intracarpatice, iar probabilitatea mai mare pentru ploi de toamnă va fi după data de 15 octombrie, când nu doar în partea de vest, nord-vest și de centru, ci și în restul zonelor țării sunt de așteptat ploi ceva mai consistente.” a declarat Oana Păduraru de la Administrația Națională de Meteorologie.

https://www.romania-actualitati.ro/stiri/romania/temperaturile-raman-mai-mari-decat-media-perioadei-id182839.html

De același autor

Related Articles