Restricții de trafic pe teritoriul Ungariei

Circulația automarfarelor mai mari de 7,5 tone va fi restricționată pe teritoriul Ungariei până miercuri, 15 martie, ora 23.00 (ora României).

Potrivit Poliției de Frontieră, măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că data de 15.03.2023 este declarată zi de sărbătoare națională, nelucrătoare.

Restricțiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură. Având în vedere cele mai sus mentionate, în această perioadă șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate, până la încheierea restricției de circulație pe drumurile publice din Ungaria”a transmis Politia de Frontiera.

În aceste intervale de timp, traficul de călători și autoturisme se va desfășura în condiții normale.

La ridicarea restricțiilor, Poliția de Frontieră recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntampine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, Poliția de Frontieră recomandă consultarea aplicației Trafic on-line dezvoltată și pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

De același autor

Related Articles