Începând de joi, 14 noiembrie 2019, va intra în vigoare ridicarea limitei de viteză pe tronsonul străzii Eugen Popa-Viaduct Micălaca de la 30 la 50 de km/h. Iniţiatorul acestei propuneri este Bogdan Boca, membru în cadrul Comisiei de Sistematizare a Traficului din municipiul Arad, care acum câteva săptămâni a organizat pe această temă un sondaj pe grupul AradTraffic.
„S-au conturat două opţiuni. Una dintre acestea presupunea ridicare limitei de viteză la 50 de km/oră, iar cea de a doua variantă viza ridicarea vitezei la 70 de km/oră şi montarea de separatoare de sens pe tronsonul străzii Eugen Popa-Podul Micălaca-Bulevardul Nicolae Titulescu până în dreptul Gemi Center”, explică Bogdan Boca.

Ambele propuneri au fost înaintate Comisiei de Sistematizare a Traficului din Municipiul Arad care în urma analizării zonei a considerat oportună varianta propusă de Poliţia Rutieră şi anume de montare de separatoare de sens şi ridicarea limitei de viteză de la 30 de km/h la 50 de km/h.
Primăria Municipiului Arad are în vedere reabilitarea străzii Eugen Popa în prima parte a anului viitor. Până atunci însă, modificările privind limita de viteză vor intra în vigoare de joi, iar separatoarele de sens se vor monta în viitorul apropiat.