Cod galben de vijelii şi grindină în Caraş-Severin

După o dimineaţă caniculară urmează o după-amiază cu vijelii şi grindină în zona vestică a ţării. Sub această avertizare de cod galben de vreme rea, care a intrat deja în vigoare se află şi judeţul Caraş-Severin.

ANM a transmis că până mâine dimineaţă la ora 10:00 în zonele afectate se vor resimţi intensificări ale vântului şi o instabilitate atmosferică ridicată.Tot în această perioadă este în vigoare şi un cod portocaliu care include zonele montane, din Banaţ vestul Transilvaniei şi nord-vestul Moldovei.

În Banat, Crișana și Transilvania, iar spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp”, transmite ANM.

De mâine în schimb vremea se va răci ușor. Cerul va fi temporar noros în cursul zilei. Local în zonele de munte și izolat în rest vor mai fi averse și descărcări electrice. Noaptea cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului și în restul regiunii. Spre dimineață izolat, mai ales în depresiuni, vor fi condiții de ceață.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 31 de grade, iar cele minime în general între 12 și 17 grade, informează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.

De același autor

Related Articles