carti

Din ce în ce mai mulţi reşiţeni se relaxează citind. Fie că merg la bibliotecă, îşi cumpără o carte de la librărie sau împrumută de la prieteni, apetitul pentru lectură este din ce în ce mai mare. Fie că sunt la birou, acasă sau în concediu, tot mai mulţi reşiţeni au la ei cartea preferată pe care o citesc, pentru a avea câteva minute de relaxare. Conform unui studiu realizat recent, 90 % dintre reşiţeni citesc cel puţin o carte într-un an de zile.

…………………………….

Studiile arată că românii citesc tot mai puţin. În medie, o persoană citeşte o singură carte pe an, favorite fiind cărţile de ficţiune. Motivele invocate: lipsa de timp, preţul prea mare sau pur şi simplu pentru că nu le face plăcere să citească.

Din dorinţa de a stimula preocupările cetăţenilor pentru lectură, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România a iniţiat o campanie care a avut succes încă de la prima ediţie. “Noaptea bibliotecilor” se va desfăşura şi la Reşiţa, nu într-una ci în două locaţii.

Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici” a pregătit între orele 18.00 şi 24.00, un program plin de activităţi pentru toate categoriile de public, poveşti pentru cei mici, ateliere creative şi interactive, expoziţii, mini – concerte şi proiecţii de film. Acţiunile vor avea loc la Centrul de carte “Banatica” din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa.

Biblioteca Municipală Reşiţa se va transforma între orele 17.00 – 24.00, într-un spaţiu complex. Sunt programate recitaluri de poezie, ateliere de creaţie, dezbateri pe teme literare şi de istorie, proiecţii de film. Acţiunile se vor desfăşura la sediul de pe strada George Enescu.

Pornind de la provocarea care a ajuns viral pe interneţ Radio România Reşiţa vă propune să nominalizaţi o carte care v-a marcat existenţa.