Monitorizarea calității aerului

Și după ce în articolul precedent, publicat în prima zi din minivacanța de 1 Decembrie, am vorbit despre ce mâncăm și cum aflăm asta folosind aplicația InfoCons, astăzi, vă promiteam că vorbim despre nivelurile de poluare mioritice, pe unde e bine să nu te afli în minivacanța de Ziua Națională a României, dar și despre harta care îți arată dacă poluarea este peste limita normalului.

Potrivit site-ului Playtech.ro, dacă ți-ai făcut deja planuri pe unde să mergi, dar ar trebui să mai verifici ceva înainte să pornești la drum. Poluarea ar trebui să fie un factor pe care îl iei în considerare atunci când călătorești.

AICI puteți accesa Harta care indică nivelurile de poluare, pe zone în timp real

Tehnologie românească

Știm foarte bine că nivelul de poluare în țara noastră și nu numai a atins niște cote îngrijorătoare, motiv pentru care niște români din Timișoara au creat un proiect comunitar în acest sens, dar încearcă să il facă să funcționeze la nivel global.

Pasionat de computere încă din copilăria petrecută în Satu Mare, Radu Motișan și-a transformat, de tânăr, invențiile într-o afacere globală de succes. Senzorii uRADMonitor, ce măsoară calitatea aerului, împânzesc harta lumii și sprijină comunități întregi, în lupta pentru un aer mai curat.

Echipa dezvoltatoare crede în construirea a ceva care contează. Ceva care are un impact pozitiv asupra vieții multora. De aceea, ei au creat acești senzori, pentru că sănătatea noatră este fragilă și pentru că poluarea este dăunătoare atât pentru noi, cât și pentru mediu.

Așa că au proiectat o rețea mondială de monitoare automate, ca sistem de primă linie de detectare și avertizare împotriva factorilor chimici și fizici nocivi din jurul nostru.

Pentru un mediu mai curat și sănătos

Aerul pe care îl respirăm are un impact direct asupra sănătății noastre. Calitatea mediului nostru are un impact direct asupra calității vieții noastre. Progresele noastre tehnologice îndrăznețe au avut un cost, iar modul nostru modern de viață a afectat lumea, mediul și sănătatea.

Munca acestei echipe folosește tehnologia pentru a inversa daunele, a face oamenii mai conștienți și a combate poluarea. uRADMonitor reprezintă dispozitive echipate cu senzori pentru monitorizarea calității aerului în orașe, birouri și case și rețeaua globală formată din aceste dispositive, răspândite în peste 40 de țări, care generează date de mediu deschise, necenzurate, uniforme și comparabile. În acest mod, putem înțelege imaginea de ansamblu asupra poluării.

Avem indici de poluare mult peste țările din jur, iar harta României din punctul de vedere al poluării este deseori roșie.

Ca să îți dai seama, în timp real, care sunt cele mai afectate zone din România din cauza poluării, poți consulta de aici harta cu indicii de poluare.

sursa și sursa foto: playtech.ro

De același autor

Related Articles