Tehnologia la zi – Ce conține mâncarea? Scanează și află!

Si pentru că tot a început minivacanța de 1 decembrie, în acest sfârșit de săptămână vreau să vorbim despre unde și ce mâncăm, pentru că sănătatea noastră este cea mai importantă. Așadar până data viitoare, când o să vorbim despre niveluri de poluare, acum vreau să aflăm ce mâncăm! Și aici mă refer la ce conține un produs alimentar, de la ingrediente, aditivi alimentari și tipul acestora, cantitatea de sare și de zahăr, dar și caloriile unui produs.

Așa că dacă vrei să știi ce mănânci, trebuie doar să scanezi și afli. Asta pentru că Protecția Consumatorului a lansat aplicația InfoCons, unică în lume, care ajută consumatorii să afle conținutul alimentelor și care poate fi folosită oriunde doar scanând eticheta.

Alegeri și decizii alimentare

Astfel, putem lua decizii alimentare în acord cu informațiile generate de aplicația InfoCons cel puțin pentru a fi conștienți de conținut, dacă nu chiar, așa cum zic promotorii aplicației, cele mai bune decizii.

Totodată, în calitate de consumatori, putem genera o listă de produse preferate, unde să ne setăm singuri preferințele pe care trebuie să le îndeplinească un produs și astfel să aflăm instant cantitatea totală de aditivi alimentari și tipul acestora, sare, zahăr și calorii, și dacă acestea sunt conforme cu alegerile noastre alimentare.

Ce este aplicația InfoCons?

Aplicația InfoCons este un instrument dedicat pentru protecția consumatorilor, gândită și dezvoltată pentru a facilita procesul de alegere a produselor pe care le consumi sau pe care vrei sa le folosești atunci când pregătești masa, se arată pe site-ul InfoCons.ro

Premisa fiind: Un consumator educat este un consumator informat! Și cum ar spune americanii, sună cam cheesy, cam pretențios și poate chiar și clișeic, dar este importantă și binevenită o astfel de aplicație care, folosită corespunzător nu doar că ne ajută să ne hrănim sănătos, dar ne ajută și să reducem risipa alimentară, într-o lume în care peste 800 de milioane de oameni suferă din cauza lipsei de hrană.

Alegerea produselor preferate este modalitatea prin care tu, în calitate de consumator, poți ține o evidență a produselor favorite, pe care vrei să le recumperi. Alegerea produselor preferate înseamnă, totodată, un pas important în stoparea risipei alimentare. De ce?! Odată selectate produsele care îndeplinesc pentru tine toate cerințele (cantitate de zahăr conținută, cantitate de sare conținută, numeric aditivi etc.), vei ști ce preferi să consumi și nu vei mai cumpăra produse în necunoștință de cauză.

Concluzie

De ce este important să îți salvezi produsele preferate cu aplicația InfoCons? De ce este important să oprim risipa alimentară și cum poate ajuta aplicația InfoCons? De ce este important să cunoști numericul de aditivi prin aplicația InfoCons? Dar și alte răspunsuri, le puteți afla accesând secțiunea despre aplicație de pe site-ul InfoCons.ro

În concluzie, Fie că ești acasă și îți plănuiești viitoarea listă de cumpărături sau vrei sa pregătești masa, scanând ce deja ai în casă, fie că te afli chiar în supermarket, aplicația InfoCons de ajută să decidem ce produse alimentare consumăm și pe care nu, în funcție de rezultatele obținute.

Aplicația InfoCons se descarcă gratuit și este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât și pentru cel iOS și pentru că, în general, nu vorbesc despre aplicații sau funcții fără să le testez și eu în prealabil,  dacă este posibil, am scanat niște coduri de bare cu aplicația InfoCons și tot ce pot spune acum este că… lista de produse din baza de date, precum și conținutul unora dintre acestea mai trebuie optimizat și completat, în rest – direcția este cea bună!

De același autor

Related Articles