Apple verifică piesele din iPhone-uri

Nu cu mult timp în urmă, mai exact acum 7 luni, în data de 5 aprilie vă spuneam că Apple dă undă verde la reparații prin extinderea programului numit Independent Repair Provider. Chiar dacă a fost și încă este unul dintre cei mai mari oponenți ai mișcării „right to repair” – adică dreptul la reparație, compania va pune la dispoziție piesele necesare ce pot fi comandate alături de uneltele și manualele de instrucțiuni corespunzătoare.

Totuși, mulți utilizatori vor prefera să apeleze la service-uri, fie autorizate Apple, fie dintre cele generaliste, neafiliate cu Apple.

Așa că, dacă vrei sa știi ce piese a folosit cel care ți-a reparat iPhone-ul, și dacă a folosit componente oficiale sau soluții terțe sau dacă ai fost victima vreunei escrocherii, Apple aduce o nouă setare în telefoanele lor care vine odată cu noul sistem de operare, scrie Phone Arena.

iOS 15.2

Așadar noul iOS 15.2 va permite verificarea autenticității componentelor din iPhone. Acest lucru se poate afla din submeniul Parts and Service History, o nouă secțiune în meniul General din aplicația de configurări. Aici, vor apărea informații despre display, baterie sau camera foto, în cazul în care acestea au fost înlocuite după cumpărarea telefonului.

Pentru modelele iPhone XS, XR sau iPhone SE2, vei putea vedea aici doar informații despre baterie. Apple te poate informa dacă bateria folosită pentru înlocuire este sau nu una originală Apple, sau una care nu poate fi verificată, care este doar compatibilă.

Modelele iPhone 11, 12 și 13 pot însă primi și informații despre ecranul folosit de către service pentru înlocuire, verificând astfel autenticitatea lui. În ultimul rând, doar variantele iPhone 12 și 13 vor primi și informații despre camerele foto folosite pentru reparații, se arată pe site-ul go4it.ro.

Funcții aflate încă în teste

Potrivit informațiilor de pe zonă, actualizarea sistemului de operare este momentan disponibilă doar pentru dezvoltatori, ceea ce înseamnă că versiunea oficială va fi lansată pentru publicul larg în scurt timp.

În cazul în care piesele schimbate nu sunt originale, au fost luate de pe un alt telefon similar, ori au avut defecte, acestea apar cu mesajul „Unknown part” în dreptul categoriei din care face parte. Informațiile rămân stocate pe dispozitiv, deci un service Apple autorizat va putea vedea în cazul unei reparații cu piese neoriginale statusul telefonului.

Alte noutăți din iOS 15.2

Odată cu iOS 15.2, Apple renunță și la blocarea pieselor pe telefoanele originale. Astfel, vei putea folosi orice ecran de pe un iPhone 13 cu alte defecte, pe un alt telefon identic, pentru reparații, fără a pierde funcționalitatea Face ID, de exemplu.

Update-ul iOS 15.2 este deja în stagiile finale de testare și este așteptat pentru lansare foarte curând. Cu toate acestea, nu este clar dacă iOS 15.2 va oferi aceste informații și funcții și pentru iPad-uri.

Dar așa cum se întâmplă mereu când există asemenea necunoscute soluția este: om trăi și om vedea!

sursa foto: macworld.com

De același autor

Related Articles