În ultima zi din această săptămână și din acest weekend, evident, vă spun că mai sunt DOUĂ!
Două zile până la marea lansare, mult așteptată cu precădere de fanii iOS… sau, mai simplu… Apple. Lansare despre care vorbesc și jurnaliștii tech de la ZonaIT.

Zilele trecute compania a anunțat, printr-un Tweet, că marți, 14 Septembrie, adică peste 2 zile, va găzdui evenimentul anual de lansare.

Ca de fiecare dată, oamenii încep să își dea cu presupusul referitor la ce o să lanseze compania, iar numele pe care-l regăsim pe buzele tuturor este iPhone 13. Dar pe lângă o nouă serie de telefoane, care este inevitabilă în acest punct, am putea vedea și un noi modele de ceasuri și căști.

iPhone 13 se lasă așteptat?!

Deși Apple ne-a obișnuit cu lansări de telefoane în luna Septembrie, anul trecut prezentarea lui iPhone 12 a fost amânată până în Octombrie din cauza pandemiei. Ținând cont că situația încă nu s-a rezolvat, există o șansă ca noua serie de iPhone-uri să vină ceva mai târziu.

Chiar și așa, compania mai are de prezentat noile versiuni de MacBook Pro și iPad, deci sunt sigur că vom vedea cel puțin una sau două lansări interesante in cadrul evenimentului care va avea loc peste câteva zile.

iPhone 13 – tot așa, doar că mai bun

Cât despre noul iPhone, știm deja câteva informații, iar zvonurile vorbesc despre un design similar cu cel al generației actuale, alături de un notch mai mic, ecrane mai rapide și conectivitate 5G.

O schimbare la față ceva mai însemnată am putea vedea în cazul lui Apple Watch. Ceasurile producătorului au același aspect încă de la prima generație lansată în 2015, astfel un redesign nu ar fi deloc rău.

Apple M1X

La fel de bine am putea face cunoștință cu Apple M1X, versiunea îmbunătățită a primului procesor de laptop lansat vreodată de compania americană.

Acesta promite performanță îmbunătățită, iar zvonurile vorbesc despre o schimbare și pe partea de nuclee. În loc de patru nuclee high-performance și patru energy-efficient, noua versiune a procesorului ar putea avea opt nuclee high-performance și doar două „slabe” care să ajute la autonomie, aflăm din articolul de pe zonă.

Două – două zile

Așadar, ne mai despart doar două zile de data cea mare, când Apple va găzdui evenimentul de lansare în format video. Dacă vreți să urmăriți livestream-ul, o puteți face direct pe site-ul companiei.

Tehnologia la zi – Noi restricții de la Instagram

Și pentru cu aici, la Tehnologia la zi, încerc să acopăr și alte domenii tech… din cutia cu social media am scos noi restricții.
Instagram anunță că va restricționa accesul utilizatorilor care nu își setează data de naștere reală.

Dacă nu ne-ați furnizat ziua de naștere până la un moment dat, va trebui să o împărtășiți pentru a continua să folosiți Instagram. Recunoaștem că unele persoane ne pot da ziua de naștere greșită și dezvoltăm noi sisteme pentru a soluționa acest lucru”, a spus compania într-un comunicat de presă.

Protejarea utilizatorilor minori

Instagram susține că mișcarea face parte dintr-un efort mai larg al companiei de a proteja tinerii utilizatori. Măsurile includ și o funcție care împiedică adulții să trimită mesaje persoanelor minore dacă aceștia nu le urmăresc contul, iar paginile tinerilor cu vârsta sub 16 să fie private în mod automat.

Conform IlikeIT, utilizatorii care nu au setat deja ziua de naștere în aplicație vor primi o notificare prin care li se va solicita acest lucru.

Refuzul duce la restricții

Aplicația va începe să vă restricționeze accesul celor care refuză să furnizeze această informație.

În plus, Instagram va începe să plaseze avertismente de vârstă la postările sensibile și vă va cere să vă împărtășiți ziua de naștere înainte de a le vizualiza.

Cam atât pentru astăzi, o nouă rubrică Tehnologia la zi, se va întâmpla, sâmbăta viitoare!

—–

sursa foto: zonaIT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.