Târgul CES 2021 aduce în piață tehnologie revoluționară – Roboții casnici

Târgul de tehnologie din Las Vegas, CES 2021, a avut expuse și alte gadget-uri decât cele așteptate, cum ar fi procesoarele de ultimă generație, laptop-uri, tablete sau telefoane.

În cadrul expoziției Samsung a prezentat noii săi roboți meniți să ușureze activitățile casnice și să acționeze ca niște asistenți în viața de zi cu zi.

Dacă despre Frigiderul Samsung Bespoke cu 4 uşi, funcția SmartThings Cooking și aspiratorul JetBot 90 AI+, v-am spus mai multe aici, acum vreau să vă aduc în prim plan Samsung Bot Care cea mai nouă iterație a liniei de robotică a companiei.

Asistentul personal

Samsung Bot Care este creat pentru a folosi AI pentru a recunoaşte şi răspunde la comportamentul utilizatorului.

Acesta va fi capabil să se comporte ca un asistent-robot şi ca un companion şi să ajute cu task-uri din viaţa de zi cu zi.

De asemenea, va învăţa programul şi obiceiurile utilizatorului şi trimite remindere pentru a gestiona zilele aglomerate.

De exemplu, îți va aduce aminte să te ridici și să-ți miști un pic picioarele, dacă vede că ai stat prea mult la birou.

Bot Care poate funcționa și ca dispozitiv de videoconferință, ajutându-te prin intermediul ecranului integrat să fii online oriunde te-ai afla în casă și la orice altceva ai lucra între timp.

Robotul care îți pune masa și îți aduce berea rece

Viitorul în care roboții devin o particularitate uzuală a casei oamenilor se apropie din ce în ce mai mult de realitatea cotidiană.

Un astfel de gadget tocmai a fost dezvăluit de Samsung în cadrul CES 2021 și, deși nu este umanoid, pare să facă minuni prin casă.

Aflat încă în faza de dezvoltare, Samsung Bot Handy se bazează tot pe AI pentru a recunoaşte şi ridica obiecte de diferite mărimi, forme şi greutăţi, devenind asftel o extensie a utilizatorului şi ajutându-l cu treburile casnice.

Samsung Bot Handy va putea identifica compoziţia obiectelor, folosind astfel un nivel potrivit de forţă pentru a apuca şi muta obiectele din casă, ajutând astfel la curăţenie sau la sortarea vaselor murdare.

Desprins din filmele SF

Acest gadget, desprins parcă dintr-un film Științifico-Fantastic, are un braț extensibil cu o precizie deosebită și varietate semnificativă a forței utilizate.

Prin intermediul camerelor din capul și brațul robotului, acesta utilizează algoritmi avansați de inteligență artificială pentru a identifica obiecte de diferite mărimi, forme sau greutăți.

Conform celor de la Samsung, pentru că Handy este capabil să identifice compoziția materialelor cu care interacționează, știe să estimeze corect forța potrivită pentru a manipula ceva.

Dacă ai o casă mai înaltă, cu exact aceeași precizie, robotul știe să se extindă pe înălțime.Samsung Bot Handy, mie personal, îmi amintește de asistentul casnic din filmul original NetflixUpgrade, pe care vă recomand să îl vizionați oricând aveți ocazia.

Lansare incertă

Nu este momentan foarte clar când un astfel de robot va ajunge în magazine sau ce preț va avea, dar Samsung a profitat de ocazie și a dezvăluit și o ediție actualizată a aspiratorului inteligent JetBot 90 AI+, dotat cu LiDAR și senzori 3D, pentru a stabili calea optimă de curățare.

Cele mai citite

Related Articles