Netflix intenționează să-și lanseze propriul studio de jocuri video

Netflix își înființează propriul studio de jocuri video, deoarece își intensifică eforturile de a se impune în industria jocurilor. Cu sediul la Helsinki, Finlanda, va fi condus de fostul director Zynga și Electronic Arts, Marko Lastikka. Netflix a achiziționat anterior companii mici de jocuri, cum ar fi dezvoltatorul Oxenfree Night School Studio. Dar gigantul de streaming merge mai departe și creează un studio de la zero. Lastikka este o figură consacrată în gaming, care a co-fondat studioul Zynga – tot în Helsinki – care a lucrat la FarmVille 3 sub conducerea sa. Amir Rahimi, VP Netflix al Game Studios, a anunțat „viziunea de a construi un studio de jocuri de clasă mondială” într-o postare pe blog. „Va aduce o varietate de jocuri originale încântătoare și profund captivante, fără reclame și fără achiziții în aplicație.”

În aprilie, Netflix a anunțat o pierdere de 200.000 de abonați, prima pierdere trimestrială din 2011. Prețul acțiunilor sale a scăzut cu 35%, ștergând peste 50 de miliarde de dolari (46,5 miliarde de lire sterline) din valoarea de piață a companiei.

Netflix a pierdut apoi aproape un milion de abonați între aprilie și iulie 2022, cel mai mare din istoria sa, deși are încă peste 220 de milioane de abonați în întreaga lume.

De ce Helsinki?

Netflix a achiziționat Next Games din Helsinki în martie 2022. Avea deja o relație de lucru cu dezvoltatorii, care au realizat un joc pentru mobil bazat pe seria de succes Netflix, Stranger Things. La acea vreme, Next Games a fost descris ca „un studio de bază într-o regiune strategică și o piață cheie a talentelor”, de către VP-ul Netflix pentru jocuri, Michael Verdu.

Cercetătorul de jocuri Annakaisa Kultima, care locuiește la Helsinki, a declarat pentru BBC că această achiziție ar fi jucat un rol în decizia Netflix.

„Ei știu cum funcționează Helsinki și cum funcționează cultura dezvoltării în Finlanda. a spus ea, „Există sute de jocuri publicate zilnic în magazinele de aplicații, așa că pentru a ajunge cu adevărat acolo, trebuie să aveți cunoștințele critice despre cum să faceți acest lucru. Avem reputația că ne descurcăm destul de bine în ultimul deceniu sau două în industria jocurilor, dar jocurile nu sunt etichetate acolo unde au fost produse. Din această perspectivă, cred că acesta este motivul, ei știu că talentul are sediul în Finlanda – dezvoltatorul Clash of Clans Supercell este în Helsinki, în centrul orașului, iar dezvoltatorul Angry Birds Rovio Entertainment și dezvoltatorul Control Remedy Entertainment sunt în Espoo, care se învecinează cu orașul”.

Doar pentru mobil?

Netflix a avut un interes din ce în ce mai mare în industria jocurilor video în ultimii ani. A lansat mai multe serii bazate pe jocuri, precum Arcane (bazat pe League of Legends) și Cyberpunk: Edgerunners (bazat pe Cyberpunk: 2077). De asemenea, Netflix lucrează îndeaproape cu Ubisoft, care va vedea atât un serial de televiziune Assassin’s Creed cu acțiune în direct dezvoltat, cât și un joc pentru mobil exclusiv Netflix.

Nu este clar dacă studioul Netflix intenționează să dezvolte jocuri exclusiv pentru mobil sau dacă va viza și piața consolelor de acasă.

Eric Seufert, un analist independent al industriei, a spus că crede că Netflix face „investiții destul de substanțiale” în industria jocurilor de noroc. „Dacă doresc să utilizeze o mare parte din IP-ul pe care îl au, probabil că trebuie să creeze ei înșiși multe dintre aceste jocuri”, a spus el, pentru că lucrurile cu editori externi pe acordurile de licențiere IP devine foarte obositore și complexe.

„Au atât de multe date despre preferințele clienților în ceea ce privește conținutul de streaming, cred că probabil că pot aduce o parte din asta. Cred că, în cele din urmă, ceea ce vor să facă este să folosească aceste jocuri ca parte a pachetului de conținut al produsului și apoi să le introducă în universul Netflix”.

Sursa: www.bbc.com

Cele mai citite

Related Articles