Google va plăti un acord record de confidențialitate de 390 de milioane de dolari

Google va plăti 390 de milioane de dolari americani pentru a soluționa acuzațiile cu privire la modul în care colectează date de la utilizatori.

Gigantul tehnologic a urmărit locația utilizatorilor care au renunțat la serviciile de localizare pe dispozitivele lor, au declarat 40 de state din Statele Unite ale Americii.

Google i s-a spus să fie transparent cu privire la urmărirea locației în viitor și să dezvolte o pagină web care să le spună oamenilor despre datele pe care le colectează.

Este cea mai mare așezare multi-statală legată de confidențialitate din istoria Americii.

Un oficial Google a declarat ca în concordanță cu îmbunătățirile care au fost făcute în ultimii ani, s-a soluționat această investigație, care s-a bazat pe politicile de produs învechite care au fost schimbate cu ani în urmă.

Luna trecută, Google a fost de acord să plătească statului Arizona 85 de milioane de dolari pentru probleme similare legate de modul în care colectează datele despre locație.

Cunoașterea locației unui utilizator îi ajută pe agenții de publicitate să vizeze produse.

Și serviciile de localizare ajută Google să genereze venituri anuale din publicitate de 200 de miliarde de dolari.

Procurorul general care a condus cazul a spus că de ani de zile Google a acordat prioritate profitului în detrimentul confidențialității utilizatorilor săi. A fost viclean și înșelător. Consumatorii au crezut că și-au dezactivat funcțiile de urmărire a locației pe Google, dar compania a continuat să înregistreze în secret mișcările lor și să folosească aceste informații pentru agenții de publicitate.

Procurorii generali au spus că Google a indus în eroare consumatorii cu privire la urmărirea locației încă din 2014, încălcând legile de stat privind protecția consumatorilor.

Companiei i s-a spus să îmbunătățească semnificativ controalele utilizatorilor și modul în care dezvăluie urmărirea locației, începând din 2023.

Sursa: www.bbc.com

De același autor

Related Articles