Atunci când facultăţile din România au trecut la un ciclu de 3 ani în loc de 4 sau 5 lumea a privit cu ochi răi noul format. La fel sunt privite şi facultăţile de la distanţă sau online. Google vine cu o nouă veste: va lansa propria “facultate”, care durează doar 6 luni.

Este vorba despre programul Career Certificates, care condensează 4 ani de studiu în doar 6 luni. Având în vedere pandemia actuală, învăţatul de acasă e deja ceva comun. În plus, studenţii plătesc foarte mult în SUA şi ţările vestice pentru facultate. O alternativă, un “Uber” al cursurilor e necesar. Google Career Certificates este soluţia şi oferă training pentru cele mai populare slujbe în doar 6 luni. Cursurile Google costă doar un mic procent faţă de educaţia universitară clasică.

Cum ajungi data analyst, project manager şi designer de interfeţe?

Studenţii sunt pregătiţi să lucreze pe posturi bine plătite şi în segmente aflate în creştere. Cursurile sunt ţinute online prin soluţia Coursera şi sunt vizate 3 profesii deocamdată: data analyst, project manager şi designer de interfeţe. La final de curs, posesorul unui certificat de absolvire va putea câştiga 66.000 de dolari pe an, iar un UX Designer chiar 75.000 de dolari. Project managerii iau şi 93.000 de dolari. Ideea Google nu e chiar nouă şi diplome online şi cursuri specializate de câteva luni există de ani buni.

Diferenţa e că Google e un nume foarte mare şi nu poate veni cu un produs/serviciu sub standard. În plus, o diplomă Google sună altfel decât una de la o instituţie anonimă. Printre angajatorii interesaţi de program sunt Walmart, Intel, Sprint, Best Buy, Hulu şi Bank of America.

sursa www.openculture.com