Google Maps – 100 de îmbunătățiri

De câte ori nu s-a întâmplat să fie necesar sa accesăm aplicația de vreme (ca să știm la ce să ne așteptăm), cea de navigație și chiar să căutăm rute mai prietenoase cu noi și cu mediul, atunci când ne pregătim să plecăm la drum lung cu mașina? Probabil că suntem câțiva care am pățit asta, ori poate nu… Oricum însă, în mai puțin de 30 de zile ne vom afla în luna mai, lună în care aplicația Google Maps va avea două noi niveluri de date disponibile în timpul folosirii: vreme și calitatea aerului.

Datele despre vremea dintr-o anumită zonă sunt furnizate de Weather Company şi vor arăta starea vremii în acel moment, precum şi prognoza pe o săptămână și vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android şi iOS.

Peste 100 de îmbunătățiri

Toate acestea fac parte dintr-o serie de actualizări care conține și alte informații utile și interesante!

În acest sens vă anunțăm că Google Maps va primi în acest an peste 100 de îmbunătățiri bazate pe inteligență artificială, pentru a oferi informații la zi, scrie Mediafax.ro

Cum spuneam deja, datele despre vreme și calitatea aerului se vor afla printre acestea, dar și variante de rute „eco-friendly” sau informații despre cel mai avantajos traseu și mijloc de deplasare.

Air Quality Index

Nivelul cu informații despre calitatea aerului apelează la mai multe surse globale de date, precum Agenția Guvernamentală pentru Protecția Mediului din Statele Unitate AirNow.gov, CPCB din India, EPA Victoria din Australia sau KECO din Coreea, potrivit descopera.ro

Informații pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există stații AQI (Air Quality Index), inclusiv București și principalele orașe din România, după cum scrie go4it.ro

Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile pe desktop, Android și iOS, în prima etapă în Statele Unite, India, Australia și Coreea, iar apoi extins la nivel global.

sursa: go4IT.ro

Traseul pe jos, cu mașina sau autobuzul simultan

Interfața prin care se oferă variantele de rute către destinație în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport și a rutelor disponibile către destinație.

În loc să navigheze între diferite „tab”-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos), utilizatorii vor putea să vadă și să compare cât le ia să ajungă la destinație în fiecare mod de transport, acestea fiind așezate una lângă alta.

Informaţii necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinaţie vor fi într-un singur ecran, inclusiv informaţii în timp real despre timpul estimat până la destinaţie, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate şi altele.

Noua interfaţă va fi disponibilă din luna iulie, la nivel global, pentru desktop, Android şi iOS.

Traseu Eco-friendly

Începând cu luna septembrie a acestui an, Google Maps va oferi variante de rute „eco-friendly”.

Acestea sunt obținute printr-un nou model care care optimizează consumul de combustibil, luând în calcul factori precum înclinația șoselei și viteza anticipată.

Din aceeași categorie, alături de rutele „eco-friendly”, Google Maps va afișa alerte atunci când șoferii sunt în apropierea unei zone cu emisii scăzute, respectiv perimetre unde sunt restricții de acces pentru anumite mașini, în vederea reducerii poluării: de exemplu, anumite mașini diesel sau permit accesul mașinilor care respectă un standard minim de emisii.

Aceste alerte vor fi lansate în iunie 2021 și vor fi aplicate pentru mai mult de 100 de orașe europene din Germania, Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, urmând să fie extinse în mai multe țări.

sursa foto: go4IT.ro

De același autor

Related Articles