Voleibalista cărăşeană Ioana Mănăilă, premiată de Direcţia Judeţeană pentru Sport

Direcţia pentru Sport Caraş-Severin continuă seria acţiunilor menite să-i onoreze pe cei mai buni ambasadori ai sportului cărăşean. După atleta Liliana Dragomir şi şahistul Christian Tamaş, a fost premiată voleibalista Ioana Mănăilă, o sportivă de perspectivă cu o ascensiune spectaculoasă în ultimii ani. Formată la Reşiţa, Ioana Mănăilă şi-a continuat cariera la CSS Caransebeş – iar din acest sezon e componentă a echipei de Superligă CSM Lugoj. Directorul  executiv al Direcţiei de Sport Caraş-Severin, Dorin Voina:

“Am invitat-o la sediul Direcției Județene de Sport Caraș-Severin pe cea mai bună volebalistă a județului, Ioana Mănăilă, o sportivă de perspectivă care în acest an a semnat cu o echipă de Superligă din voleiul românesc, CSM Lugoj. O felicit pe Ioana. De câțiva ani se practică voleiul şi în Reşiţa, vreau să-i mulțumesc și fostului ei antrenor de aici, Eduard Niţă, precum și Laurei Andrei, de la CSS Caransebeş, care au ajutat-o să reuşească în volei. O felicit pe Ioana pentru rezultatele deosebite și o asigur că și pe viitor vom fi alături de ea, pentru a o susține pe calea performanţei. Vreau să felicit și părinții sportivei, pentru că au sprijinit-o timp de patru ani de zile atât cu deplasările  la Caransebeş, cât şi în pregătire.

Sperăm să o vedem curând pe Ioana și la echipa națională, eu sunt sigur că va reuşi, e o fată pe care o știu de mulți ani – foarte ambițioasă şi foarte onestă.”

Ioana Mănăilă a trecut în revistă principalele momente ale evolutiei sale sportive:

“Eu am început voleiul la 14 ani în Reșița, m-am pregătit aici cu antrenorul Eduard Niţă, care mi-a pus bazele în acest sport.  Ulterior, m-a înscris la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeș, unde am jucat până în anul 2023 –  iar în vară am reușit să semnez cu o echipă de club de rang înalt, ca să spun aşa, CSM Lugoj. E un contract profesionist, este total diferit.  Toată lumea are voință, e motivată şi te determină și pe tine să te ridici la un nivel cât mai înalt.

 Anul acesta am fost convocată şi la lotul naţional de volei pe nisip – și am participat chiar și la un European U 22 care s-a ţinut  în Timișoara. A fost o oportunitate pentru mine, chiar dacă nu am luat un loc extraordinar, dar clar a fost o şansă de a câştiga experiență și de a mă bucura de noi evenimente.

Pentru noul an îmi doresc foarte tare să joc din ce în ce mai bine, să evoluez cât mai mult, să reușesc să mă mențin titulară la CSM Lugoj. Clar, cu echipa vrem să câștigăm cât mai multe lucruri în campionat – titlul, Cupa României, să performăm chiar și în cupele europene, unde Lugojul  participă și anul acesta în Challenge Cup. Voleiul îmi place pentru că e un sport de echipă. E o emoție specială în teren și fiecare îl susține pe celălalt – când cineva e jos, echipa te ridică, iar asta este chiar foarte frumos.”

Iată şi câteva repere din cariera celei mai promiţătoare voleibaliste cărăşene:

Performante la voleiul pe nisip:

-locul 3 la CampionatulNațional de juniori înanul 2022

-participare cu lotul național la Cupa Continentala organizata în Bratislava în 2023 și la Campionatul European U22 organizat înTimișoara, tot înanul 2023

Performante la voleiul în sală:

-locul 3 la CampionatulNațional de juniori divizia Perspectiva, în 2023, cu CSS Caransebes

-la același campionat, cea mai de perspectiva jucătoare

-în anul 2023, primul contract profesionist cu o echipa de top din România, CSM Lugoj, cu care a luat locul 2 la SuperCupa României în 2023 și participă în Challenge Cup

Cele mai citite

Related Articles