[VIDEO-FOTO] Părintele natației reșițene, regretatul Ioan Schuster, omagiat la Reșița

446

UPDATE:

Înotători din România, Bulgaria, Austria şi Ungaria s-au bucurat de sport într-un cadru deosebit și în condiții bune și această nouă ediție a Memorialului Ioan Schuster, cel care este considerat părintele natației reșițene, unul dintre cei mai buni antrenori ai țării noastre.

La competiția de înot masters au luat parte peste 80 de concurenți, cu vârste de la peste 20 de ani până aproape de 90 de ani.

Participanţii au sosit la Reşiţa din mai multe localităţi ale ţării, dar şi din Ungaria, Bulgaria şi Austria.

După cum ne-a transmis principalul organizator, Dorina Iana, președintele Clubului Reșița 07,  Cupa “Memorial Ioan Schuster” la feminin i-a revenit Dianei Pop de la Tribeach Brașov, iar la masculin componentului clubului Reșița 07 , George Orzănescu.

De asemenea a fost acordat un premiu special pentru cea mai bună perfomanță în proba de 200 mixt masculin “In memoriam Franț Konig” lui Bogdan Ibănișteanu și pentru cea mai bună performanță în proba de 100 metri bras “In memoriam Cristina Schuster” , Évei Téli Szentesi de la Clubul Delfin din Ungaria.

Cel mai în vârstă are 85 de ani și a venit la Reșița tocmai din Bulgaria, de la Clubul Iris Ruse, Todor Kerchev. A fost o premieră prezența bulgarilor la Reșița, cei care dealfel au promis că se vor întoarce și cu alte ocazii.

Cristina Corocan

———————————————————

La acest sfârșit de săptămână la Complexul Municipal de Sport și Sănătate din Reșița se va desfășura ediția a VII-a a Memorialului Ioan Schuster, concurs de înot masters.

Concursul va avea loc sâmbătă, 21 octombrie de la ora 13 și duminică, 22 octombrie,  de la ora 10 la Bazinul olimpic din Complexul, ce poartă numele regretatului antrenor.

Detalii ne-a oferit Dorina Iana, președintele Clubului Reșița 07:

“Sâmbătă și duminică va avea loc ediția a 7-a, la care s-au înscris 87 de persoane din România, Bulgaria și Ungaria. Este pentru prima oară când vin și colegi din Bulgaria, ne bucurăm de această premieră. Așteptăm cât mai mulți reșițeni să fie alături de noi, să vadă cum adulți, care au aceeași pasiune înotul, se întâlnesc de data aceasta la Reșița. Vin din toate colțurile țării, chiar și din străinătate. Din partea Clubului Reșița 07 participă 27 de înotători, la această ediție organizată în memoria celui care a fost pentru mulți dintre noi antrenorul nostru, un adevărat exemplu, un om deosebit, un om care a adus cinste orașului Reșița și care a dat mulți campioni în acest sport.

S-au înscris pentru a participa la competiție peste 80 de înotători, cu vârsta cuprinsă între 25 și 79 de ani, reprezentând 18 cluburi din: Bulgaria, Ungaria și România.

Organizator al concursului este Clubul sportiv de înot Reșița 07, în parteneriat cu Primăria Reșița.

Anul acesta Clubul de înot masters reșițean aniversează 10 de la înființare și dorește să aducă un omagiu celui care a fost unul dintre cei mai buni antrenori ai României, profesor Ioan Schuster și care a pregătit de-a lungul anilor multe generații de campioni.

Cristina Corocan