[VIDEO] Drăgulescu rămâne cel mai valoros

96

Marian Drăgulescu, de 36 de ani, este singurul gimnast român care s-a calificat astăzi în finale, la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică PETROM, de la Cluj Napoca.

El a reuşit să obţină note bune în calificări şi va evolua în finalele de la sol şi sărituri. Prima zi a Campionatelor Europene Petrom de la Cluj nu a fost una bună pentru gimnaştii tricolori. Rând pe rând, Laurenţiu Nistor – care a căzut de la bară fixă, Cristian Bățagă, Andrei Ursache, Adelin Kotrong şi Vlad Cotuna au ratat calificarea pentru finale, ultimul având şi el şansa de a evita o accidentare. Mâine e rândul fetelor să intre în concurs.

Marian Drăgulescu a intrat în calificări mai întâi la sol, unde, cu 14,666, a reuşit să aducă României prima calificare în finală. Apoi, pentru Marian, au urmat calificările la sărituri. Mai întâi a executat o săritură Drăgulescu, pentru ca la cea de-a doua, o săritură cu două şuruburi şi jumătate, să o uimească pe Nadia Comăneci, aflată în tribune, şi să primească nota 9 pentru execuţie şi 14.800 la total.

Marian Drăgulescu este calificat şi în finala de la sărituri şi poate aduce două medalii pentru România în finalele care se vor desfăşura la finalul acestei săptămâni.
Programul zilei de joi, 20 aprilie:
13,30 – Calificări feminin. Subdiviziunea 2
16.00 – Calificări feminin. Subdiviziunea 3
18.30 – Calificări feminin. Subdiviziunea 4.