Victorieee! Halep e în semifinale

81

Simona Halep (cap de serie 3) s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele de la Roland Garros, iar această prezenţă în penultimul act a venit după o victorie uriaşă, 3-6, 7-6, 6-0.

Simona a fost condusă cu 5-1 în setul secund, dar a câştigat cinci game-uri consecutive. Mai mulţ la 6-5, jucătoarea de 25 de ani a avut şansa să închidă setul, ratând patru mingi de set, trei dintre ele fiind consecutive.

În tie-break, Halep părea că pierde setul printre degete, la 4-2 pentru Svitolina, dar a câştigat apoi 3 puncte consecutive. A venit rândul Elinei să îşi adjudece două puncte la rând şi să ajungă la 6-5, având o minge de meci salvată de româncă, care a egalat situaţia pe tabelă, impunându-se la 6.
În decisiv, Halep a dovedit că are un plus la capitolul moral, iar Svitolina a greşit tot mai mulţ astfel că Simona a făcut game după game, câştigând net, cu 6-0, încheind apoteotic, cu un as.
În cele două ore şi 6 minute de joc, Halep a reuşit 2 aşi, a comis 3 duble greşeli, a avut 26 de mingi direct câştigătoare şi a făcut 27 de erori neforţate. Svitolina a avut un aş 2 duble greşeli, a contabilizat 36 de winners, dar şi 45 de erori neforţate.

Halep, care a pierdut primul său set la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros, o conduce acum pe Svitolina cu 2-1 la meciurile directe: Halep s-a impus cu 6-1, 6-1 în 2013, la Sofia, iar Svitolina a învins-o recenţ în finala turneului de la Roma, cu 4-6, 7-5, 6-1, profitând de accidentarea româncei la gleznă,scrie digisport.ro

Simona Halep, care anul trecut s-a oprit în optimi, şi-a asigurat acum 530.000 euro şi 780 de puncte WTA.

În semifinale va juca cu Pliskova

În penultimul act la Roland Garros, Halep o va înfrunta pe numărul trei mondial, Karolina Pliskova (Cehia), pe care o conduce cu 4-1 în meciurile directe.

În 2015, Halep câştiga cu 6-4, 7-6 (4) în finală la Dubai, iar apoi se impunea şi în optimi la Indian Wellş cu 6-4, 6-4. Anul trecuţ Simona învingea cu 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney, după care Pliskova se impunea în Cupa Davis cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, ultimul duel, disputat anul trecut, la Montreal, încheindu-se tot cu victoria româncei, 6-3, 6-3, în optimi. De remarcat că toate meciurile au avut loc pe hard.

sursa foto:digisport.ro