UTA, debut cu stângul în faţa propriilor suporteri

Revenirea prim-divizionarei UTA în faţa propriilor suporteri n-a fost cu noroc. În etapa a doua a Superligii, fotbaliştii arădeni au primit acasă replica formaţiei CFR Cluj, care s-a impus cu 3-1. Cooper a deschis scorul în minutul 27 pentru gazde, dar ardelenii au egalat prin Bârligea după numai două minute. Formaţia clujeană a beneficiat şi de un penalty în minutul 39, după un fault comis de internaţionalul moldovean Cătălin Carp asupra lui Bîrligea, dar portarul Florin Iacob a apărat la execuţia lui Jefte Betancor. Din cornerul rezultat după lovitura de pedeapsă, ghinionistul Carp a marcat în propria poartă. Scorul final a fost stabilit de Emmanuel Yeboah în minutul 85. CFR-ul a profitat de greşelile UTA-ei, a spus antrenorul arădenilor, Mircea Rednic, care promite că echipa sa va arăta mai bine în câteva săptămâni.

“Cu echipe de genul celor de la CFR, echipe cu jucători care au experiență şi calitate, e de ajuns să faci jumătate de greșeală și iei gol. Ne-am relaxat când nu trebuia să ne relaxăm. Nu un jucător a pierdut meciul, noi l-am pierdut, pentru că am făcut greșelile pe care le-am făcut. Păcat de jocul nostru bun, am înscris, iar apoi trebuia să fim mai prezenți, mai disciplinați, jucătorii ar fi trebuit să comunice mai mult. Ne-au surprins, a venit şi ploaia… totuși suntem o echipă care pasăm, sau încercăm să pasăm. Am încercat să o facem și în repriza a doua, pe un teren impracticabil în unele perioade. Am fost obligat să-l schimb pe Cooper din cauza unei probleme musculare, iar asta s-a simțit, pentru că el a făcut o primă repriză foarte bună. Acum, fiecare săptămână e importantă pentru noi. Din punct de vedere fizic, vom crește, în două-trei săptămâni echipa va arăta mult mai bine la acest capitol.”

După două etape, CFR-ul are 6 puncte, iar UTA rămâne cu unul singur – obţinut runda trecută la Galaţi. În etapa următoare clujenii au meci acasă cu Universitatea Craiova (30 iulie, 21.30), iar Bătrâna Doamnă joacă la AFC Hermannstadt (29 iulie, 18.30).


sursa foto: facebook UTA Arad

Cele mai citite

Related Articles