Tricolorii se întorc cu un punct de la Priştina. Kosovo-România 0-0

Cea de-a treia etapă a preliminariilor pentru EURO 2024 a consemnat primul egal al Naţionalei României. La Priştina, pe un teren plin de apă după două zile de ploaie necontenită, fotbaliştii tricolori au început curajos duelul cu gazdele din Kosovo. Prima repriză a fost una relativ echilibrată, dar cu puţine ocazii clare la cele două porţi.


România a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 8, când Puşcaş a ratat reluarea din interiorul careului mic, după o centrare venită din partea dreaptă, de la Dennis Man. În condiţiile în care pasele şi combinaţiile au mers greu din cauza stării gazonului, ambele ofensive au apelat la suturi de la distanţă – cele mai multe trimise în afara cadrului porţii. Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit în minutele de prelungire, când Celina a trimis un voleu perfect de la 20 de metri. Horațiu Moldovan a fost însă la post și a respins de sub transversală în corner.


Debutul celei de-a doua reprize a aparţinut gazdelor, care au avut o mare şansă de gol în minutul 58: Vojvoda a slalomat spectaculos printre fundaşii României, dar n-a reuşit să-l învingă pe Moldovan.
În miuntul 70, kosovarii au şi trimis mingea în poarta tricolorilor – dar golul înscris cu capul de Zhegrova a fost anulat de centralul olandez Danny Makkelie pe motiv de ofsaid. Decizia a fost luată după consultarea sistemului VAR.


În prelungirile partidei ambele echipe au trecut pe lângă gol: din opt metri, Muriqi a trimis peste poarta lui Horațiu Moldovan – iar România a replicat cu un şut al lui Sorescu, reţinut cu greu de goalkeeperul Muric.
S-a terminat 0-0, iar România îşi adaugă în cont un punct muncit, după un meci care a solicitat serios ambele echipe din punct de vedere fizic.


În aceeaşi etapă, Israelul a învins cu 2-1 Naţionala Belarusului, iar Elveţia s-a impus cu acelaşi scor în Andorra.


În clasamentul grupei I conduce Elveţia cu 9 puncte, secondată de România, care a adunat 7 puncte. Derbiul seriei, Elveţia-România, se dispută luni, 19 iunie, la Lucerna.


Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Paqarada – Fazliji, Dresevic – Rashica, Celina, Muslija – Muriqi. Rezerve – Ujkani, Bekaj – Kstrati, Kryeziu, Zhegrova, Rrahmani, Topalli, Loshaj, Gerxhaliu, Rrudhani, Krasniqi
România: Moldovan – Manea, Drăgușin, Burcă, Camora – Băluță, M. Marin, Stanciu-cpt. – Man, Pușcaș, Coman. Rezerve: Târnovanu, Aioani – Rațiu, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Hagi, Mihăilă, Olaru, Screciu, Moruțan, Sorescu

Cele mai citite

Related Articles