Steaua Bucuresti

Steaua Bucureşti s-a calificat în grupele Ligii Campionilor la fotbal pentru a şaptea oară, marţi seara, după ce a terminat la egalitate cu Legia Varşovia, scor de 2-2 (2-1), în deplasare, în manşa a doua a playoff-ului competiţiei.

Deşi pornea cu şansa a doua, după egalul de la Bucureşti (1-1), Steaua a marcat de două ori în debutul partidei, prin Nicuşor Stanciu (7) şi Federico Piovaccari (9), în timp ce golurile echipei gazdă a fost reuşite de Miroslav Radovic (27) şi Jakub Rzezniczak (90+4). Steaua s-a calificat graţie regulii golurilor marcate în deplasare.

Steaua a făcut un meci bun, a jucat pragmatic, chiar dacă a fost lipsită de două piese de bază, fundaşul Vlad Chircheş, care este ca şi transferat la Tottenham, şi mijlocaşul Mihai Pintilii, suspendat.

Invitată de Steaua, Legia a luat conducerea jocului şi a început să pună presiune, iar în minutul 20 Kucharczyk a trimis balonul în plasă, dar golul a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid.Steaua a început excelent meciul de la Varşovia şi a marcat de două ori în primele zece minute, cum nu visa nici cel mai mare stelist. Nicuşor Stanciu, la primul său gol sub tricoul Stelei, a deschis scorul în min. 7, după ce a întors un fundaş şi a şutat la colţul lung. Peste doar două minute, campioana României şi-a mărit avantajul: Filip a recuperat un balon, l-a angajat pe Piovaccari, iar italianul a trimis în plasă pe sub portarul slovac Kuciak.

La poarta cealaltă, Tănase a tras periculos din unghi, însă Kuciak a respins (24). Legia a redus din diferenţă în min. 27, când Wawrzyniak a centrat în careu, iar Radovic a reluat cu capul în plasă: 1-2.

Campioana Poloniei a controlat aproape total meciul, a făcut presing şi a câştigat mai mereu duelurile unu la unu, în timp ce Steaua a avut acţiuni ofensive sporadice, dar a rezistat destul de bine în apărare. Legia şi-a creat o ocazie bună în min. 42, când Furman a tras de la distanţă, iar Tătăruşanu a acordat corner.

Finalul primei reprize a aparţinut Stelei, care putea încheia conturile, dar Tănase a şutat peste poartă (45+1).

Legia a dominat autoritar şi după pauză, arătând că este superioară Stelei din punct de vedere fizic. Steaua a reuşit să se mai elibereze de presiune după schimbările făcute de gazde, iar Filip l-a pus la încercare pe Kuciak cu un şut din afara careului (74). Steaua a mai avut o ratare uriaşă a lui Filip, singur cu Kuciak (90), care a salvat golul. Legia a smuls egalul în ultimele secunde, când Jakub Rzezniczak (90+4) a marcat, profitând de relaxarea steliştilor.

Ultima prezenţă a Stelei în grupele Champions League a avut loc în sezonul 2008/09. În schimb, Legia nu s-a mai calificat în grupe din 1996. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a reuşit o performanţă extraordinară la Steaua, la 38 de ani neîmpliniţi.

Caseta tehnică
Legia Varşovia – Steaua Bucureşti 2-2 (1-2)

Au marcat: Miroslav Radovic (27), Jakub Rzezniczak (90+4), respectiv Nicuşor Stanciu (7), Federico Piovaccari (9).

Varşovia, stadion ”Wojska Polskiego”: 28.000 spectatori

Liga Campionilor – playoff (manşa II)

în tur: 1-1

Au evoluat echipele:

Legia: 12. Dusan Kuciak – 19. Bartosz Bereszynski, 25. Jakub Rzezniczak, 2. Dossa Júnior, 14. Jakub Wawrzyniak – 21. Ivica Vrdoljak (căpitan), 37. Dominik Furman (33. Michal Zyro, 75) – 18. Michal Kucharczyk (7. Henrik Ojamaa, 63), 32. Miroslav Radovic, 20. Jakub Kosecki – 9. Marek Saganowski (27. Patryk Mikita, 79). Antrenor: Jan Urban.

Rezerve neutilizate: 84. Wojciech Skaba – 8. Marko Suler, 17. Tomasz Brzyski, 35. Daniel Lukasik.

Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu – 17. Daniel Georgievski, 4. Lukasz Szukala, 6. Florin Gardoş, 14. Iasmin Latovlevici – 55. Alexandru Bourceanu (căpitan), 8. Lucian Filip – 77. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu (19. Adrian Cristea, 59), 10. Cristian Tănase (20. Leandro Tatu, 72) – 25. Federico Piovaccari (80. Gabriel Iancu, 89). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă – 11. Andrei Prepeliţă, 22. Paul Pîrvulescu, 30. Mihai Răduţ.

Arbitru: Pedro Proenca; arbitri asistenţi: Tiago Trigo, Bertino Miranda; arbitri asistenţi adiţionali: Joao Capela, Hugo Miguel; arbitru de rezervă: Rui Tavares (toţi din Portugalia)

Delegat UEFA: Jacques Antenen (Elveţia), observator UEFA pentru arbitri: Murat Ilgaz (Turcia)

Cartonaşe galbene: Filip (18), Georgievski (33), Stanciu (47), Bourceanu (60), Rzezniczak (81), Kuciak (85), Iancu (90+1).Sursa:Agerpres