Simona Halep s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor

Simona HalepJucătoarea română de tenis Simona Halep a învins-o categoric pe ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-1, 6-1, joi seara, la Turneul Campioanelor de la Sofia, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei WTA cu trei victorii din tot atâtea meciuri.

Halep (22 ani), numărul 14 mondial şi principala favorită a turneului, a avut nevoie de doar 48 de minute în faţa tinerei de 19 ani (40 mondial), care a înlocuit-o la Sofia pe rusoaica Maria Kirilenko (accidentată).

Simona Halep va juca, probabil, în semifinala de sâmbătă cu australianca Samantha Stosur, care are şanse mari să termine pe locul secund în Grupa Sredeţ, având meci cu uşor cu bulgăroaica Ţvetana Pironkova. În meciurile de joi, sârboaica Ana Ivanovic (N. 2) a dispus de Stosur (N. 4) cu 6-2, 5-7, 7-2, iar rusoaica Elena Vesnina (N. 5) a învins-o pe Pironkova (N. 8), cu 6-2, 4-6, 6-0.

Românca, ajunsă la 51 de victorii în 2013, şi-a asigurat prin calificarea în semifinale un cec de 80.000 de dolari şi 180 de puncte WTA.

A doua clasată în Grupa Serdika se va decide dintre Alize Cornet (Franţa) şi Anastasia Pavliucenkova (Rusia), care se vor înfrunta vineri.Surs:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles