Şahiştii cărăşeni, fruntaşi la Memorialul Şerban Neamţu

Municipiul Timișoara a găzduit în acest weekend un puternic concurs de Șah Rapid: Memorialul maestrului Șerban Neamțu – fost antrenor al lotului național feminin al României şi multiplu medaliat la nivel internațional.

Au participat 92 de sportivi din patru țări, dintre care şapte Maeștri Internaționali, două Mari Maestre la feminin, o Maestră Internațională la feminin și doi Maeștri FIDE. Câștigătorul competiției a fost Maestrul Internațional Ovidiu Foișor, fost campion național, cu 6,5 puncte din 7 posibile.

Din județul Caraș-Severin a participat o numeroasă delegație de șahiști din Reșița, Caransebeș şi Gârnic.

Tânărul student medicinist reșițean Daniel Pădurean s-a clasat printre fruntaşi în clasamentul general. Cu 5,5 puncte din 7 partide, fără înfrângere, Pădurean s-a clasat la egalitate pe locurile 2-6 – şi a ocupat în final poziţia a cincea, în urma coeficienților de departajare.
Cu 5 puncte, reșițeanul Alexandru Korcsek s-a clasat pe locul 1 la jucătorii cu ELO sub 2000. Juniorul Christian Arrydan Tamaș ( multiplu medaliat la naționalele de juniori) s-a clasat primul printre juniorii sub 16 ani, cu 4,5 puncte . O prezență recentă în șahul din judet, juniorul ceh Vojtech Schula, stabilit împreună cu tatăl său ( Maestru FIDE) în comuna Gârnic, s-a clasat pe podiumul jucătorilor cu ELO sub 1800.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles